İsrail´den kısa kısa

Dünya
1 Mart 2017 Çarşamba

Gazze’den İsrail’e 15 tünel

İsrail’in Kanal 2 televizyon kanalında yayınlanan bir rapora göre, yer altında Gazze’den İsrail topraklarına doğru gelen 15 tünel bulunuyor. Haberin kaynağı olarak, ismini vermeyen güvenlik kabinesinin üst düzey bir yetkilisi gösterildi.

Yeni sınır ötesi tünellerle ilgili pazar günkü rapor, 2014 Gazze savaşı hakkındaki bir denetçi raporunun yayınlanacağı tarihten iki gün önce geldi.

Raporun yayınlanmasının ardından İsrail ordusunun Hamas’ın tünel tehdidine karşı yeterince hazırlıklı olup olmadığı konusu gündeme geldi.

Netanyahu Avustralya gezisi için ‘muhteşem’ dedi

İsrail’in Avustralya’yı ziyaret eden ilk Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı ziyareti ‘muhteşem’ olarak açıkladı. Netanyahu ve eşi Sara Sidney’e yaptıkları beş günlük ziyareti tamamladılar.

Netanyahu ve Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull temaslarında iki ülkenin de ticari ve seyahat bağlantılarını arttıracakları konusunda anlaştılar.

Netanyahu, ziyaretinde siyasetçiler, iş adamları ve Yahudi cemaati liderleriyle görüştü. Sidney’yi dolaşırken kendisine büyük bir grup güvenlik görevlisi eşlik etti.

Perşembe günü Sidney Belediye Binası önünde toplanan yaklaşık 1000 kadar Filistin destekçisi Netanyahu’nun Avustralya’da bir ‘ünlü’ gibi karşılanmasını protesto etti. Kalabalık, İsrail Başbakanı’nın savaş suçlusu olarak yargılanması gerektiğini belirtti.

Hayfa’da amonyak deposuna karşı büyük protesto

Geçtiğimiz pazar günü Hayfa’da bulunan büyük amonyak deposunun kapatılması için bölge mahkemesinin önünde üç bin kişinin katıldığı büyük bir protesto düzenlendi.

Daha önce başka bir mahkeme tarafından bu deponun halk ve çevre için büyük bir risk taşıdığına dair karar çıkmıştı.

Bu sırada bölge mahkemesi yargıçları, Haifa Chemicals firmasına ait büyük tankın kapatılmasına karşın vermiş olduğu savunma niteliğindeki dilekçeyi incelemekteydi.  Öğlen saatlerinde, mahkeme yetkilileri, kararın ilerleyen günlerde verileceğini duyuran bir açıklama yaptı.