Bunlar Fabl Değil Çocuklar…

Tuna SAYLAĞ Sanat
1 Mart 2017 Çarşamba

Galata Rum İlkokulu, 4 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında Ekin Saçlıoğlu’nun ‘Bunlar Fabl Değil Çocuklar’ adlı 8. kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Her sergisini ilginç ve uyarıcı konulardan yola çıkarak bir bütünlük içinde gerçekleştiren, kendi kuşağı içinde önemli bir yere sahip olan sanatçı Ekin Saçlıoğlu, bu sergisinde yok olmuş ve yok olma tehlikesindeki canlıları ele alıyor ve insan uygarlığının doğayla çatışmasının bu yok edici örneğine dikkat çekiyor. Desenler, resimler, yerleştirmeler, bitkiler ve heykeller ile bütünlenen sergide Anadolu Leoparı, Anadolu Vaşağı gibi soyu tükenen birçok canlı, izleyiciye doğanın masum mükemmelliğiyle insanın vahşi uygarlığı arasındaki ilişkiyi bir kez daha anımsatıyor.

Tel: 0212 293 63 73

Gonzalo Rubalcaba Charlie Haden’i  İş Sanat’ta anıyor

Olağanüstü enstrüman tekniğiyle günümüzün en iyi Latin/caz piyanistlerinden biri kabul edilen Gonzalo Rubalcaba, 2014’te hayata veda eden, 30 yıllık dostu piyanist Charlie Haden anısına İş Sanat sahnesinde caz tutkunlarının unutamayacağı bir konser verecek.  Sanatçı, 17 Mart gecesi Haden için 2015 tarihli ‘Charlie’ albümünden parçalar seslendirecek. Çok sayıda caz devi ile de aynı sahneyi paylaşan ve müzikal yaşantısı halen geleneksel Küba kültürünü çağdaş bir formla buluşturma gayesi üzerinde ilerleyen Rubalcaba’nın bu çok özel performansına tanıklık etmek isteyenler  bu konseri kaçırmasın.

www.issanat.com.tr

SOUAD MASSİ  ile dünya müziği Salon’da

 

Salon İKSV, 8-9 Mart tarihlerinde Cezayirli folk müziği sanatçısı Souad Massi’yi ağırlıyor. Politik şarkılarıyla dikkat çeken ve aldığı ölüm tehditleri üzerine ülkesini terk edip Paris’e yerleşen Massi, en sevilen şarkısıyla aynı başlığı taşıyan ilk albümü ‘Raoui’ ile dünya çapında en iyi yeni Kuzey Afrikalı müzisyen olarak tanımlandı. Arapça, Fransızca, İngilizce ve Berberice yazdığı şarkıları ve duru vokaliyle dünya müziği takipçilerinin hayranlığını kazandı.

www.saloniksv.com

Çekicin Rüzgârındaki  Ezoterik İllüzyonlar

Usta heykeltıraş Mehmet Aksoy’un ışık ve renklerle dolu sihirli dünyasına yer verdiği ‘Çekicin Rüzgârındaki Ezoterik İllüzyonlar’ isimli sergisi Anna Laudel Contemporary’de açıldı. Sanatçının, beş sene aradan sonra açtığı, son dönem heykel ve resim çalışmalarından oluşan bu kişisel sergisi 20 Nisan tarihine kadar görülebilir. Yurtiçi ve uluslararası alanda zamanının en özgün heykel sanatçıları arasında kabul edilenMehmet Aksoy’un kütle üzerinde ve mekân içinde ışıkla beslenerek melodiye dönüşen heykelleri, Yesemek’teki heykel atölyesinde çalışan Hititli’den, Afrodisias’taki Yunan ustalarına uzanan bir geleneğin devamında form bularak karşımıza çıkıyor.   Tel:  0212 243 32 57