Suudi Arabistan’dan Ortadoğu barışına destek

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı 2017 yılında Araplarla İsrail arasında bir barış sağlanacağı konusunda iyimser olduğunu belirtti.

Dünya 0 yorum
22 Şubat 2017 Çarşamba

ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Beyaz Saray’da bölgesel barış anlaşması ile ilgili verdikleri basın toplantısından dört gün sonra Pazar günü Münih’te Güvenlik Konferansında konuşan Adel al-Jubeir, ‘’İsrail Filistin anlaşmasının sınırları artık belli. Suudi Arabistan ve Arap ülkeleri bu anlaşmanın meyvelerini görmek için uğraş vermelidir” dedi.

“Arap İsrail çatışmasında da eğer isteniyorsa ilerleme sağlanabilir. Ülkem ve diğer Arap ülkeleri berberce çalışıp anlaşmayı destekleyebiliriz” diyen Suudi Bakan, “Yeni ABD yönetimi bölgesel sorunların çözüme kavuşabilmesi konusunda beni iyimser yaptı. Pragmatik, pratik, sorun çözen, yeni bir başkan var. Amerika’nın dünyada bir rol oynamasını istiyor. Bizce de ABD kendini izole ederse dünyada büyük bir tehlike açığa çıkar çünkü ayrıldığında bir vakum bırakır ve vakum da şeytani güçler ile dolar” yorumunu yaptı.

 

 

 

1 Yorum