“Barış için Filistinliler İsrail’i tanımalı”

Başkan Donald Trump ile görüşmek için ABD’de bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, MSNBC’ye konuştu.

Dünya
17 Şubat 2017 Cuma

Radikal terör, İran ve Filistin-İsrail barışı konularında  gazeteci Greta Van Susteren’in sorularına cevap veren Netanyahu, “İki devletli çözümü destekliyor musunuz?” sorusunu, “Etiketler değil,  içerikler önemli”  şeklinde cevapladı. 

Netanyahu, iki devletli çözüm konusunda sorulan soruya şöyle cevap verdi: “Barış için öncelikle Filistinlilerin Yahudi ülkesini  tanıması gerekiyor.  Bunun dışında Filistinliler, İsrail’i haritadan silinip yok edilmesi gibi hayali fikirlerden de vazgeçmeli. Bu fikirlerden vazgeçilene kadar İsrail, Ürdün Nehri’nin Batısının kontrolünü elinde bulunduracaktır. Eğer böyle olmazsa, söz konusu Filistin bölgeleri radikal teröristlerin cirit attığı terör yuvaları olmaktan kurtulamaz.   Bu durumda burada oluşacak rejimler  Ortadoğu’nun istikrarı ve barış için tehdit olmaktan başka bir işe yaramayacaktır.” 

Yerleşimlerin İsrail’i tanımamak için bir sebep olarak öne sürüldüğünü savunan Netanyahu, Gazze için sorulan bir soruya da şöyle cevap verdi:

“Biz Gazze’den çekildik. 1967 öncesi sınırlarına geri döndük, tüm yerleşimleri, mezarlarımız dahil yerinden söktük ama ne oldu? Filistinliler, özgürlüğü ve toprağı barış içinde yaşayacakları bir ülke için kurmak yerine bize 25,000 roket atmak ve terör tünelleri kazmak için kullandılar.”