Rusya söz verdi: Suriye silahları Hizbullah’ın eline geçmeyecek

İsrail gazetesi Yedioth Aharonot’un haberine göre Rusya, Güney Lübnan’da bulunan Hizbullah’ın eline Rus silahlarının geçmemesi için elinden geleni yapacak.

Dünya
9 Şubat 2017 Perşembe

InterFax ajansına bir demeç veren Rusya’nın İsrail Elçisi Alexander Shane, İsrail ile Rus yetkililerin bu konuda bir toplantı yaparak  anlaştığını belirtti.

Shane, İsrailli yetkililer ile yaptığı toplantıda kendisine İsrail’in kırmızı çizgilerinin iletildiğini de ifade etti.   İsrail tarafı, Rus teknolojik silahlarının Hizbullah milislerinin eline geçme riski yanında, Rusya’nın Suriye ve İran’la yakınlaşmasından da büyük endişe duyuyor.  İsrail, özellikle Suriye sınırı Golan bölgesinde Şam yönetiminin komutasında olacak teknolojik silahları kırmızı çizgi olarak görüyor.  

Toplantıda Rus tarafı Suriye’deki terör unsurlarını yok etmek için çalışıldığını ifade ederken, İsrail tarafı, Rusya’yı bu konuda anlayışla karşıladığını ancak Rusya’nın müttefik olarak İran ve Esad rejimi ile çalışmak yerine, ABD ile işbirliği yapması gerektiğini belirtti.