CRR’ de CAZ Şubatı

Tuna SAYLAĞ Sanat
8 Şubat 2017 Çarşamba

Geleneksel Caz Şubatı konserleri 13-21 Şubat tarihleri arasında Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleşiyor. Etkinlikte, kuzey cazının iki dev ismi Ketil Bjornstad- Terje Rypdal Duo ve Fred Frith Trio, İtalyan vokal Roberta Gambarini, trompetin dünyaca ünlü ismi Enrico Rava’nın dörtlüsü ile modern caz sahnesinin çarpıcı ekibi Trio Elf, saksafoncu David Sanborn ve Hijazz Project gibi tanınmış sanatçı ve gruplar yer alacak. Caz şöleni, Zerrin Özer & Jazz Band konseriyle sona erecek. Caz severler kaçırmasın!

www.crrks.org

Dany Brillant yeniden  İstanbul’da

Dünyaca ünlü Fransız sanatçı Dany Brillant, Piu Entertainment işbirliği konser vermek üzere İstanbul’a geliyor. Akdeniz ritimlerinden Fransız şansonlarına ve Porto Rico ezgilerine uzanan geniş müzik repertuvarıyla tüm müzikseverlere keyifli bir akşam yaşatacak olan sanatçı,  18 Şubat’ta Zorlu PSM’ de olacak.

www.zorlupsm.com.tr

 

SİMYA GALERİ bilgilendirmeye devam ediyor

Sezon başında başlayan seminerler, Simya Galeri’de bütün hızıyla devam ediyor.  Çağdaş sanat, sanat felsefesi, edebiyat, sanat yapıtının dili, okumak istediğiniz kitaplar ve ‘Bidünya Sinema - Bikitap’ başlıklı seminerler ile takı tasarımı atölyesi, meraklılarını sadece eğitmekle kalmıyor hoşça vakit geçirmelerine de vesile oluyor.

İspanyolca öğrenmek istiyorsanız Mar Myro Martin, şiir, müzik ve masallarla kendinize yolculuk yapmayı arzu ederseniz de Tamara Pur sizi Simya Galeri’de bekliyor olacak.

 

www.simyagaleri.com

 

ASLI ÖZOK ve ‘KADIN’

Ressam Aslı Özok ‘KADIN’ isimli kişisel sergisi ile 2 Mart’a kadar Merkür’e konuk oluyor.Kadın özgürlüğü, insanoğlunun özgürlüğüdür. Özok’un bu sergideki eserleri, içinde yaşadığı dönemin onda yarattığı etkilerin ifade bulması ile ortaya çıkmıştı. Yapıtlarından ‘Garden of Armina’ kadınları, kadın figürünü eski ve yeni kumaş motifleri, iletişim ve ifade özgürlüğünün simgesi olan twitter’ın ikon haline gelmiş olan logosu ile buluşturuyor. Başörtülerden ve yazmalardan yola çıkan sanatçı; kadının kendi olma halini, aile ve toplum içindeki özgürlüğünü estetik bir yorumla sorgulayarak, izleyiciye sunuyor.

www.merkur.com