Holokost kurbanları bu sefer spor ile anıldı

İtalyan Yahudi Cemaati, Dünya Yahudi Kongresinin (World Jewish Congress) desteğiyle Roma´da Holokost Anma Koşusuna ev sahipliği yaptı. Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü etkinliklerinin bir parçası olan koşuda katılımcılar Roma´nın tarihi Yahudi bölgelerinden geçti.

Dünya
8 Şubat 2017 Çarşamba

Etkinliğe Dünya Yahudi Kongresi sponsor olurken yerel Yahudi organizasyonları ile birlikte koordine edildi.

Etkinlikte iki rota bulunmaktaydı, birincisi atletler için olan 10 kilometrelik, ikincisi herkesin katılabileceği 2,5 kilometrelik rotaydı. Koşu, Holokost'u anma amacıyla yapılmış ilk spor etkinliği olması sebebiyle büyük ilgi gördü.  
Dünya Yahudi Kongresi-Yahudi Diplomatik Heyeti üyelerinden oluşan altı kişilik takım İtalyan Yahudi Cemaati eşliğinde "Hatırlıyoruz"  yazan işaretler taşıdılar. Yahudi Diplomatik Heyeti Üyesi Ela Cenudioğlu da altı kişilik takımın bir parçasıydı. Koşu boyunca katılımcılar anma yerlerinde durdu ve buralarda mum yaktı.

Etkinlik İtalyan Yahudi Cemaatleri Birliği, Roma Maratonu ve Maccabi İtalya Birliği işbirliğiyle düzenlendi. İki düzineden fazla Yahudi, sivil, hükümet ve spor organı bu girişimi destekledi. Koşu, Sky News İtalya'dan canlı olarak yayımlandı. İtalyan Yahudi Cemaatinin Başkanı Noemi Di Segni, "Spor bir araya gelmenin, hayatın ve iletişimin bir aracıdır" dedi.

Koşunun amacı Holokost'a ve yüzyıllarca katledilen diğer insanlara rağmen yaşamın ve hayatta kalma içgüdüsünün devam ettiği mesajını vermek oldu. İtalya'da Holokost Anma kapsamında konser, sergi gibi farklı kültürel etkinlikler de düzenlendi.