Amerikan üniversitesinde İsrail yemeğine yasak

Kaliforniya Üniversitesi Öğrenci Kurulu ortak aldığı bir kararla Sabra marka humusun okulun yemek menüsünden kaldırılması gerektiğini onayladı.

Dünya
6 Şubat 2017 Pazartesi

Öğrenci Kurulu söz konusu kararı geçtiğimiz hafta 13 Evet’e karşı sıfır ret ve bir çekimser oyla aldı.  Söz konusu oylamanın sebebi, üniversitedeki bazı öğrencilerin humusun üreticisi İsrailli Strauss Holding’in İsrail ordusuna destek verdiğini iddia etmeleri.  Söz konusu karar okulun ‘Filistin’e Adalet’ adlı örgütü tarafından memnuniyetle karşılandı.

Karar üzerine basına bir açıklama yapan Amerikan Sabra Dipping Company şunları belirtti: “Sabra Dipping, her ikisi de uluslararası gıda kuruluşları olan Pepsi Co ile Strauss Holding’in ortak girişimidir ve Sabra’nın herhangi bir politik misyonla ilişkisi yoktur.”   2015 yılında da benzer bir kararla Sabra marka  humus üniversite yemekhanesinden kaldırılmış, ancak hareketin Filistin’e Adalet adlı örgüt tarafından politik gerekçelerle yapıldığı anlaşılınca Sabra humus yeniden üniversitenin menüsündeki yerini almıştı.