Le Pen: “İsrailliler de Müslüman ülkelere gidemiyorlar”

Fransa’da yaklaşan seçimlerle adaylar arasındaki rekabet de zirvede. Radikal söylemleri ile ünlü ve seçimde büyük şans verilen sağcı Ulusal Parti’nin Başkanı Marine Le Pen CNN’den Christiane Amanpour’un sorularını cevapladı.

Dünya
3 Şubat 2017 Cuma

Donald Trump’ın  yedi  Müslüman ülkeden gelecek turist ve mültecilere koyduğu yasakları öven Le Pen, İsraillilerin de yıllardır pasaportları yüzünden birçok Müslüman ülkeye gidemediklerini belirtti.

Donald Trump’ın kararlarına haksızlık edildiğini vurgulayan Le Pen, söz konusu yasakların geçici olduğunu, ABD’nin gereken tedbirleri aldıktan sonra tekrardan sınırlarını açacağını ileri sürdü.

Le Pen şöyle konuştu: “Trump kararları geçici tedbirlerdir. Karar potansiyel terör tehdidi  olabilecek   6-7 ülkeyi hedef almaktadır. Sanırım Trump yönetimindeki Amerikan istihbaratı yasak kararı süresince potansiyel tehditleri yeniden analiz edecek ve  ona göre sınırlardaki sistemi değiştirecek.  Fransa zamanında bu tedbirleri almadığı için birçok vatandaşımız teröre kurban gitti.

Bence Trump’ı eleştirenler iyi niyetli değil.

 

Ayrıca sunu da söylemek isterim ki ABD’nin yasak getirdiği bu ülkeler İsrail’i tanımıyor ve İsrail vatandaşlarının bu ülkelere girme hakkı yok.”