İsrail’de siber güvenlik konferansına yüksek katılım

İsrail’de dördüncüsü düzenlenen Cybertech, siber-güvenlik konferansı başladı.

Dünya
1 Şubat 2017 Çarşamba

Cisco, HP, IBM, Checkpoint ve Matrix gibi uluslararası firmaların temsilcileri, konu uzmanları ve yabancı yatırımcının katkısı ile yapılan konferans Tel Aviv’de düzenlendi.

Konferansta siber güvenlik konusundaki teknik yenilikler, siber suçlara karşı uluslararası güvenlik kuvvetlerinin işbirliği, bilişsel bilgi işlem (cognitive computing: Yapay zekâ, dil tanımlama vb) ve finans-bilgisayar teknolojisinde güvenlik konularında paneller yapıldı.

Konferans kapsamında siber temalı odadan kaçış oyunları, start-up proje yarışmaları ve nesnelerin İnterneti (bilgisayar dışı sistemlerinden oluşan işletim sistemleri ve iletişimleri) konulu hacker buluşmaları da yapılırken İsrailli start-up firmaları da yüzlerce sunum hazırladı.

Siber güvenlik konusu özellikle son iki yılda yaşanan olaylarla büyük önem kazandı. 2015’te bilgisayar korsanları Ukrayna’da elektrik kesintilerine yol açmış, 2016 Şubat’ında Bangladeş’in Amerikan Merkez Bankası hesabı elektronik olarak soyularak 80 milyon dolar çalınmıştı. ABD istihbarat servislerine göre Rusya’nın desteklediği bilgisayar korsanlarının ABD’deki başkanlık seçimlerini etkilemek amacı ile çeşitli elektronik sistemlere girerek bazı bilgileri ifşa ettiği belirlendi. İsrail, bu konuda çalışan çok sayıda firması ile siber-güvenlik konusunda dünyada önder ülkelerden.