Holokost anma töreninde Netanyahu ırkçılığa dikkat çekti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Holokost’ta katledilen 6 milyon Yahudi’nin bir anlamda mezarı sayılan Kudüs Yad Vashem Müzesi’nde düzenlenen törende, Avrupa ve Batı da yeniden yükselen antisemitizme dikkat çekti.

Dünya
27 Ocak 2017 Cuma

Netanyahu söyle konuştu: “ Dünyanın en eski ırkçı ideolojilerinden biri olan antisemitizm aydınlanmanın beşiği Avrupa’da yeniden yükselişe geçmiştir.

Yakın zamana kadar çok az kişi antisemitizm Batı’da yeniden görüleceğini düşünüyordu.”    Batılı ve Avrupalı liderlerin tehlikeyi gördüklerini ve gereken tedbirleri aldığını belirten Netanyahu, ancak doğuda aynı sorumluluğun gösterilmediğini belirtti.   

Netanyahu şöyle devam etti: “Ancak halen İsrail ve Yahudiler için  en büyük tehlike İran’dan gelmektedir. Tahran’ı kontrol eden Ayetullah rejimi, antisemitizm yangınına körükle gitmekte, her fırsatta Yahudi ülkesi İsrail’in yok edilmesi için propagandaya devam etmektedir.”   

İran’ın İsrail için oluşturduğu tehlikeye dünyanın sağır bir yaklaşım sergilediğini belirten Netanyahu, bu durumun ABD Başkanlığına yeni seçilen Donald Trump ile değişeceğini umduğunu da ekledi.