Aşıklar Şehri 14 dalda OSCAR adayı

Müziklerini Yahudi asıllı Justin Hurwitz’in yazdığı Aşıklar Şehri (La La Land) Film Müziği dahil 14 dalda OSCAR ödülüne aday gösterilerek sinema akademisi tarihine geçti.

Dünya
27 Ocak 2017 Cuma

Aynı zamanda Hurwitz’in Harward Üniversitesi’nde oda arkadaşı olan Aşıklar Şehri’nin  yönetmeni Damien Chazelle basına film ile ilgili olarak şunları söyledi: “Ailem aldığım Hıristiyan Pazar Okulu  eğitimi ile tam olarak tatmin olmayınca beni liberal bir sinagogun İbrani okuluna yazdırdılar. Orada çok şey öğrendim, sınıfça İsrail’i ziyaret ettik, birçok konuda eğitim gördüm bir Yahudi gibi yaşadım.” 

Yedi dalda Altın Küre kazanan Aşıklar Şehrinin yanı sıra, Kudüs doğumlu Natalie Portman da John F. Kennedy suikastı sonrası Jacqueline Kennedy’nin travmasını anlatan filmi ile En İyi Kadın Oyuncu olarak OSCAR’a aday gösterildi. 

 OSCAR Ödülleri 26 Şubat'ta Hollywood'daki Dolby Theatre'da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Daha önce üç kez Oscar kazanan Meryl Streep, 'Florence Foster Jenkins' filmiyle 20'nci adaylığını kazanarak Oscar'a en çok aday gösterilen kadın oyuncu oldu.