Biri liberal diğeri cumhuriyetçi iki farklı Yahudi kardeş

ABD Başkanı seçilen Donald Trump’ın sağ kolu damadı Jared Kushner cumhuriyetçi bir Yahudi iken, kardeşi Joshua Kushner, son Trump karşıtı kadınlar yürüyüşüne katılacak kadar liberal bir dünya görüşüne sahip.

Dünya
26 Ocak 2017 Perşembe

31 yaşındaki Joshua, son olarak geçtiğimiz hafta sonu Washington’daki kadın haklarını savunan ancak sonunda  Trump protestosuna dönen yürüyüşteki eylemcilerden biri idi. 

Oscar Health adlı 2.7 milyar dolar piyasa değeri olan bir  sağlık kuruluşun sahibi olan Joshua’nın, son başkanlık seçimi dahil Demokrat Partiye her yıl, 100 bin dolar bağış yaptığı da biliniyor.  Donald Trump’ın başarılı seçim kampanyasını yöneten kardeşi Jared’den beş yaş genç olan ve aynı dindar Yahudi eğitiminden gelen Joshua’nın milyar dolarlık  sağlık şirketi de Obama yönetiminin sağlık reformunun bir sonucu olarak başarı kazanmış. 

Ancak Joshua’nın ağabeyi Jared ve Başkan Trump, Obama sağlık reformunun ürünü birçok hizmeti sınırlayıcı bir politika uygulayacaklarını öne sürüyor. Yahudi yayın kuruluşu JTA sitesi  haberinde, “Donald Trump yönetimi altında şimdi Joshua’nın 2.7 milyar dolarlık şirketine ne olacak?” diye soruyor.  

Ünlü süper model Karlie Kloss ile birlikte olan ve ağabeyinin aksine şimdiye kadar magazin basının spot ışıklarından saklı bir hayat sürmeyi başaran Josh’un bu durumda ne yapacağı merak ediliyor.