Balkan Ateşi’ ile coşacağız

Yarkın Ritm Grubu, Kočani Orkestrası ve Serkan Çağrı’nın sahne alacağı ‘Balkan Ateşi’ konseri, Fahrettin Yarkın’ın sanat yönetmenliğinde 27 Ocak’ta Zorlu PSM Ana Tiyatro’da.

Tuna SAYLAĞ Sanat
25 Ocak 2017 Çarşamba

Türk ritimleri ve ritm sazlarının aslına uygun icrasını başarıyla gerçekleştiren Yarkın grubu, Balkan Çingene Müziği’nin dünya çapındaki temsilcilerinden Koçani Orkestrası ve klarnetin efendisi Serkan Çağrı’nın vereceği konser, müzikseverleri yerinde oynatacak. 

EPHEMERAL - FANİ

Günümüzden 4500 yıl önce insan, koza ile ilk karşılaştığında onu saran metrelerce kesintisiz ipliğin parlaklığına, dayanıklılığına ve bu minik böceğin marifetine hayran oldu. Tırtılın bildiği yegâne işi yapmaya devam ettiği gibi, sanatçı Naz Can da eserlerini içsel bir gereklilikle üretirken aslında varoluşumuzun anlamını sorguluyor. Sezgilerini bilimsel araştırmalarla desteklediği yoğun bir çalışma süreci sonunda, tamamen kendi özgün tekniği ve anlatımıyla ortaya çıkan işlerinde, bizleri de ‘alışkanlık uykusundan uyanmaya’ ve görünenin ardındaki mucizeleri fark etmeye davet ediyor.

Can’ın ipek iplik üzerine yapmış olduğu çalışmalarının yer aldığı ‘Ephemeral/ Fani’ isimli resim sergisini 3-19 Şubat tarihleri arasında Galeri Selvin’de görebilirsiniz.

www.galeriselvin.com