Meksika kilisesi de Trump için dua etti

Bugün Türkiye saati ile 18:30’da ABD Kongre Binası önünde düzenlenecek Başkan Donald Trump’ın yemin töreninde Latino Evanjelist Kilisesi Papazı Sam Rodrigez de dua etti.

Dünya
20 Ocak 2017 Cuma

Sam Rodrigez, seçim kampanyası boyunca, Meksikalılara karşı tutumu nedeni ile Trump’ı en çok eleştiren kişilerden biriydi.

Washington’da Başkan’ın başarısı için dua eden tek Latino Evanjelist rahip olan Rodrigez’in,  180 derece nasıl  değiştiğini CNN’den  Kyung Lah ve Alberto Moya şöyle açıklıyor.

 

“Rodrigez seçimden sonra Trump’ın geçiş dönemi  takımı ile bir araya geldi ve Trump’ın kampanya sırasında söylediği  ‘ABD’de kaçak yaşayan 12 bin Meksikalı sınır dışı edilecek’ cümlesini gündeme getirdi.  Trump danışmanlarının bu soruya cevabı netti: “Yönetim sadece ağır suç işleyen kişilere bu uygulamayı yapacak”

Diğer bir konu ise, aileleri ile zamanında ABD’ye kaçak girmiş ve bugün çoğu okullarda öğrenci olan veya çalışan 70 bin Meksika kökenli  çocuğun kaderi ne olacaktı?

Trump yönetimi, basının ‘Büyük Hayalleri Olanlar’ adını taktığı bu çocuklar için de bir yolun bulunacağını belirtti.”

Trump’ın Büyük Hayalleri Olanlar statüsündeki çocuklar için Rahip Rodrigez’e yüz yüze söylediği sözler ise şöyleydi:  “Bu çocuklar buraya çok küçükken getirildiler, burada okula gittiler bazıları harika öğrenciler, kimisi de işlerinde bugün başarılı insanlar.   Bu konuda herkesi mutlu edecek bir yol bulacağız.”

Rahip Rodrigez,  yemin töreninde neden dua etmeyi kabul ettiğini ise şöyle açıklıyor: “Ben burada Trump’ın seçim kampanyasında söylediklerini savunmuyorum ancak kabul etmek lazım ki o günden bu yana söyledikleri arasında büyük fark, bir yumuşama var.”