Fransız Dergisi: Nazi suçlusu Brunner Şam’da 2001 yılında ölmüş

Hitler’in sağ kolu, Eichmann’ın birlikte çalıştığı ve 125 bin Avrupa Yahudi’sini ölüm kamplarına göndermiş olan Nazi subayı Alois Brunner’in 2001 yılında Şam’da öldüğü rapor edildi.

Dünya
13 Ocak 2017 Cuma

2. Dünya Savaşı’nın sonunda Fransa’da ölüme mahkûm edilen ancak 1954 yılında Suriye’ye kaçarak yıllarca Şam’da yaşayan Brunner, Fransız gazeteciler  Hedi Aouidj ve  Mathieu Palain’ e göre  sanıldığı gibi 2010 yılında değil, 2001’de cezaevinde ölmüş. 

Fransız aylık dergi Revue XXI’de çıkan haberde, iki gazeteci, kaynak olarak zamanında  Brunner’in korumalığını yapan kişiler ile yapılan konuşmaları gösteriyorlar. 

Nazi Subayı Brunner, Hafız Esad yönetimindeki Suriye’de elit kuvvetlerden istihbarata orduda eğitmen olarak çalışmıştı. Ancak Beşar Esad’ın iktidara gelmesi ile Şam yönetimi ile arası bozulunca nedeni bilinmeyen bir şekilde yönetimin gözünden düştü ve hapse atıldı.   

1954 yılında Şam’ın koruması altına giren Nazi subay, İsrail gizli servisinin suikast girişiminden de iki defa kurtulmayı başarmış ancak bir gözünü ve bazı parmaklarını kaybetmişti.