Herkese iyi seneler

2017’nin ilk yazısına herkese çok mutlu, sağlıklı ve huzurlu seneler dileyerek başlamak istiyorum. Zira bu aralar buna çok ihtiyacımız var.

Sandra FRANKO Yaşam
11 Ocak 2017 Çarşamba

Bu ayın trendlerini seçerken; belki bu yazıyı ufak bir moral rehberi olarak değerlendirebileceğinizi düşündüm. İçimiz bu dönemlerde pek sıkılsa da keyif bulmak için neler yapabilir, neler alabilir, neler giyebiliriz diye bakınarak kafa dağıtabilir, belki biraz hayatımızı renklendirebiliriz. Neden olmasın diyorsanız, gündemin iç sıkıcı haberlerinden, trendlerin canlı dünyasına doğru alalım sizi…

Yılbaşı şamatası yeni bitmişti ki; hafta sonu yağan müthiş kar ve buz gibi soğuklar bize hangi mevsimde olduğumuzu hatırlattı. Neyse ki bu kış, moda da büyüklerimiz ile aynı dili konuşuyor ve ayağını sıcak tutmanın önemini vurguluyor. Dağ giyiminin demirbaşı olan ‘apreski’ler artık şehrin yıldızı oldu. Bu moda ile aşk yaşadığımı gizlemem mümkün değil! Geçen sene moonboot’lar ile başlayan apreski modasının bayrağını bu sene (1) Inuikii botlar devraldı. Ben ise tercihimi, dışındaki tüylerin tavşan tüyü değil de sentetik bir madde olduğunu bildiğimden ötürü; Town botlardan yana kullandım. Çok memnunum, herkese de tavsiye ederim.

Ayakları ısıttıktan sonra gelelim mont modasına... Kabanları, pofuduk montları şimdilik dolapta bırakabiliriz. Sezonun trendi (2) içi kürklü parkalar! Üstelik seçiminizi illa kahverengi, bej kürklerden yana kullanmak zorunda değilsiniz. Parkalarınızın içlerinden çıkan, fuşya, mavi, yeşil hatta kimi zaman rengarenk kürkler çıkabilir. Unutmayın kürkünüz ne kadar renkli olursa, modaya o kadar çok uyum sağlamışsınız demektir!

Bir de unutmadan, oversize (3) hoodie’ler mevsimin ihtiyaç duydurduğu rahatlığı simgelediği için mi bilinmez, çok in. Benim tavsiyem bu işe hiç bulaşmamanız, bildiğiniz gibi giyinmeye devam etmeniz yönünde.

Yoga ve pilatesçilere ise bir tayt önerim var. Yogazero.com ya da Beymen Zorlu’da bulabileceğiniz (4) Y.orsTruly taytlar bir harika! Ayrıca Yoga Design Lab’in matlarından alırsanız, stüdyonun en şıkı olacağınıza hiç şüphem yok.

Yogacıları stüdyoya yolladık. Diğerlerini de giydirdim, kuşandırdım ama nereye yollayacağımı bilemiyorum. Zira bu ay yeni açılan ya da popülerliğine popülerlik katan yerler kısıtlı. Akmerkez’de yeni açılan (5) Take A Seat denenebilir... Ben henüz gitmedim. Bir de Kanyon’da bu sefer üst katta açılan (6) Gram var. En azından bir defa uğramanızı tavsiye edeceğim. Bildiğimiz Gram’lardan biraz farklı bir konsept. Protein ağırlıklı seçenekleri, salata ve zeytinyağlılar ile kombine edip, süper yaratıcı tabaklar yaratabiliyorsunuz. Hem eğlenceli hem de gurme ve sağlıklı kombinasyonlar yaratmak mümkün.

Erkek olsam, bu ay kesinlikle (7) Kings Club’ı denerdim  Yine Akmerkez’de, sadece erkeklere özel bir kulüpmüş.  Uzanıp TV izlemek, kahve yudumlarken gazete okumak, çizgi romanlara göz atmak, dart, bilardo, konsol oyunları oynamak berbere uğramak, designer store’dan alışveriş yapmak gibi erkekler için bir çok ağız sulandırıcı aktiviteyi barındırıyormuş. Bilseydim yılbaşı hediye alışverişim sırasında kocamı peşimden sürükleyeceğime, Kings Club’a gönderirdim. 

Vizyondaki filmlerden (8) La La Land mutlaka görülmesi gerekenler listesinde. IMDB puanı 8.8. Damien Chazelle tarafından yazılan ve yönetilen Amerikan müzikal komedi filminin oyuncu kadrosunda Ryan Gosling, Emma Stone, J. K. Simmons, Finn Wittrock, John Legend, Rosemarie DeWitt, ve Meagen Fay yer alıyor.

Ev keyfine geri dönünce, dev yünlerden yapılan sıcacık battaniyeler tüm dünyada çok moda. Türkiye’de istediğimiz kadar güzelini bulamayınca, en iyisini biz kendimiz yaparız dedik ve Rakel Bensusan’la (9) mellow.people markamızın ilk ürünü olarak bu şahane battaniyeleri çıkardık.

mellow.people battaniyelerin altında tüketmek üzere, salep ve sıcak şarabın yanı sıra Melez Tea, Chado ve Doğadan’da rahatlıkla bulacağın (10) Roibos çayını öneriyorum. Muhteşem aromalı, yumuşacık bir çay. Ayrıca grip salgınına karşı; tarçın, zencefil ve karanfil ile kendi çayınızı yapabilir, şifanızı bitkilerde arayabilirsiniz.

Çayınız elinizde, battaniyeniz üzerinizdeyse, bu araların en çok konuşulan kitabı olan Azra Kohen’in son kitabı (11) Aeden’e göz atabilirsiniz.

Bir de henüz girişmediğim, ama uygun zamanı sabırsızlıkla beklediğim bir ev trendi daha var. Bir takım şefler evinize geliyorlar ve siz ve misafirleriniz için, sizin mutfağınızda yemek hazırlıyor, muhteşem şaraplarla kombinliyor, her yemeği kendi şarabıyla servis ediyorlar. Bana kalırsa daha iyi bir kış aktivitesi olamaz.

Son olarak teknolojiye gelelim. Teknolojik aletlerde (12) Apple Watch bu ayın gözdesi. Ayrıca eşim, benim üzerime kuma olarak Amazon’un ev robotu (13) Alexa’yı getirdi.  Google Home’un daha iyi olduğu söyleniyor hem de ismi gereği eve kuma gelmiş gibi bir hava da uyandırmıyor. Yine de bu aletlerin çok fanı olduğumu söyleyemeyeceğim. Benim sadık yârim, Apple TV’dir.

Instagram’a gelince, eğer geçtiğimiz hafta sonu, en güzel kış/ kar fotoğraflarınızı paylaştıysanız şimdi en şık pijamalarınızı kuşanın, kahvenizi elinize alın.  Bu aydan bir keyif fotosu paylaşıyoruz...