Nazi generallerinin torunları Holokost kurtulanlarına İsrail milli marşını söyledi

Alman organizasyonu Hayat Yürüyüşü (March Of Life) düzenlediği toplantılarda 2. Dünya Savaşının Nazi komutanlarının torunlarını Holokost kurtulanları ile buluşturuyor.

Dünya
9 Ocak 2017 Pazartesi

 Organizasyon gençlere turlar düzenliyor, onların bugün dünyanın değişik yerlerinde yaşayan kurtulanlar ve aileleri ile tanışmasını sağlıyor. Kuruluşun misyonu Alman genç jenerasyonlarında geçmişten bu yana olan tarihi ile utanma kompleksini bir sorumluluğa çevirmek. Böylece gençler  sadece dedelerinin günahları için Holokost kurtulanlarından af dilemiyor, aynı zamanda çevrelerindeki kişileri etkileyerek bugünkü nefret suçlarına karşı bir tavır almış oluyorlar. 

Bir daha asla mottosu altında şimdiye kadar 14 ülkede 350 ırkçılığa karşı Hayat Yürüyüşü düzenleyen organizasyon, 2018’de İsrail’in kuruluşunun 70 yılında Kudüs’te tarihinin en büyük yürüyüşünü planlıyor. 

İsrail’e büyük destek veren kuruluş geçtiğimiz hafta Netanya’da Holokost kurtulanları ile bir araya geldi ve büyük bir sürpriz yaptı. Çoğunun ailesinde savaşın en aktif Nazi subayları olan Alman gençler dedelerinin yok etmek istediği insanlara Hatikva’yı (İsrail Milli Marşı)  okudu.