Öldürülen İHA uzmanı için İsrail’i sorumlu tutan Hamas’tan intikam sözü

Hamas, terör gruplarına İHA (İnsansız Hava Aracı) geliştiren, Tunuslu havacılık mühendisi Muhammed Zevvari’yi öldürdüğü gerekçesiyle, İsrail’i suçladı ve intikam sözü verdi.

Dünya
21 Aralık 2016 Çarşamba

Hamas’ın web sitesinde yayınlanan bildiride, “Kassam Tugayları, hain Siyonist eller tarafından suikasta kurban giden, Filistin’in şehidi, Arap ve Müslüman ulusunun şehidi, havacılık mühendisi ve pilot Muhammed Zevvari için yas tutuyor. Düşman bilmeli ki; Zevvari’nin kanı boşa gitmeyecek” denildi.

Hamas yetkilileri, 59 yaşındaki Zevvari’nin silah üretiminde önemli bir figür olduğunu ve İHA geliştirme konusunda öncü olduğunu doğruladı. Zevvari’nin son on yıldır Hamas’ın askeri kanadına üye olduğunu da  doğrulayan Hamas, Zevvari’yi eğitim sırasında İHA ile gösteren bir görsel yayınladı. Görselde, Hamas’ın askeri kanadının logosu ve Zevvari’nin bir komutan olduğu ile ilgili yazı yer alıyor.

Zevvari, İHA’lar konusunda uzmanlaşmış bir havacılık mühendisi idi. Tunus’ta yerel yönetimin rakipleri olarak bilinen Müslüman Kardeşler Birliği’ne de bağlıydı. Örgüt ile olan ilişkisi yüzünden 1991 yılında Suriye’ye gitmek zorunda kaldı. Eski Tunus devlet başkanı Zeynel Abidin Bin Ali’nin 2011 yılında Tunus’u terk etmesiyle geri döndü.