Spielberg Şoa Vakfı için 3,5 milyon dolar toplandı

Ambassadors for Humanity (İnsanlık İçin Elçiler) organizasyonunun galasına katılan 700 davetli, University of Southern California Şoa Yardım Fonu’nun çalışmasına toplam 3,5 milyon dolarlık katılımda bulundular.

Dünya
21 Aralık 2016 Çarşamba

Yönetmen Steven Spielberg, ‘Schindler’in Listesi’ filminin oluşturduğu etkiden sonra 1994 senesinde Şoa Vakfı’nı kurmuştu. Bu kurumun, sınır ötesine ulaşarak elde ettiği en önemli başarı, 54 binden fazla Holokost’a şahit olmuş ve kurtulmuş insanın açıklamalarından ve tanıklıklarından oluşmuş video arşivi yaratmış olması.

Geçtiğimiz günlerde yapılan galada öne çıkan bazı isimler şunlar oldu: Aktör Harrison Ford, gecenin onur konukları film yapımcısı ve girişimci George Lucas ve eşi Mellody Hobson, İngiliz komedyen James Corden, besteci John Williams. Hollywood’daki Dolby Ballroom’da gerçekleşen galanın menüsüne imza atan Şef Wolfgang Puck oldu.

Şoa Vakfı’nın etkileyici başarılarına rağmen kurucusu Spielberg Suriye’de bitmek bilmeyen katliamlardan bahsederek “Yeteri kadar ilerleyemedik” dedi ve “Daha fazla durup izleyenler olmamalı” diyerek insanları hareket etmeye çağırdı.