Bakan Eroğlu: “O yönde bir beyanat vermedim”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geçtiğimiz hafta gündeme düşen sözleri ile ilgili olarak Türk Musevi Toplumu Başkanı İshak İbrahimzadeh’e sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

Toplum
15 Aralık 2016 Perşembe

Bakan Eroğlu mesajında, “İshak bey, ben beyanat vermedim. Muhabirler arasındaki bir konuşmam yanlış tevil edilmiş. Bütün vatandaşlarımız saygındır. Selam” ifadelerini kullandı.

Bakan Veysel Eroğlu’nun Meclis’te bazı gazetecilerle sohbeti sırasında “Gülen, ABD’de ölüp gidecek, Yahudi mezarlığına gömülecek” dediği basına yansımıştı.

Eroğlu, 8 Aralık’ta basına yansıyan sözlerinde “Bunların beli kırıldı. FETÖ'nün bir şeyi kalmadı. ABD, FETÖ ile vedalaşıyor. Gülen ABD'de ölüp gidecek, Yahudi mezarlığına gömülecek” dedi.

Türk Yahudi Toplumu Başkanı İshak İbrahimzadeh de, sosyal medya üzerinden Erdoğlu’nun sözlerine tepki gösterdi. İbrahimzadeh, twitter’dan paylaştığı mesajında “Sayın Bakanımız, bu ifadenizi açıklamanızı bekliyoruz. Mezarlıklar kutsal mekânlarımızın başındadır” ifadelerini paylaşmış, HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan ise konu ile ilgili soru önergesi vermişti.