100. yaşını kutlayan Kirk Douglas hakkında bilmeniz gereken 3 şey

1- Belarus’tan kaçan Yahudi bir ailenin Issur Danielovitch adlı oğlu olarak dünyaya geldi.

Kültür
15 Aralık 2016 Perşembe

2- Komünist fikirlere sempati duyanların Hollywood’da kara listeye alınıp iş verilmediği zamanlarda Spartacus’u yazanın komünist Dalton Trumbo olduğunu yüksek sesle söyleyerek kara liste uygulamasını sona erdirten isimlerden oldu.

3- 72 yaşında bir helikopter kazasında ölümden döndükten sonra dini köklerini kucaklayarak 83 yaşında ikinci bar-mitzva’sını yaptı.

 

Talmud Tora Öğrencisi Douglas 100. yaş partisinde hocası haham da vardı 


Kirk Douglas, en yakınlarıyla 100 yaşını kutlamak üzere, her masanın ortasında boks eldivenlerinin yerleştirildiği Beverley Hilton Otelinin salonuna ‘Rocky’ müziği eşliğinde girdi. Cuma öğleden sonraki partide 62 yıllık karısı Anne Douglas, oğlu Michael Douglas, gelini Catherine Zeta-Jones ve torunları hazır bulundu.

Kirk Douglas içlerinde Don Rickles - 90 yaşındaki ünlü stand up komedyeni -, Jeffrey Katzenberg - Dreamworks Animation CEO’su, Walt Disney eski Yönetim Kurulu Başkanı - ve yıllarca bağlı olduğu sinagogun hahamı olduğu 150 kişiye baktı ve gülümsedi; ne de olsa en yakın dostlarıyla çevrelenmiş ve doktorunun zamanında verdiği ‘100 yaşına gelebilirsen bir bardak votka içebilirsin’ sözüne dayanarak votkasını içecekti.

Yalnız komiklik olsun diye kocaman bir martini bardağında ikram edilen votkasını içmeden önce Kirk Douglas, kendisi için yapılan ve içinde ‘Spartacus’, ‘Lust for Life’ ve ‘Paths of Glory’ filmlerinden görüntülerinin de olduğu barkovizyon gösterisini izledi ve sevdiklerinin konuşmaları dinledi.

Michael Douglas, “Babamın en inanılmaz bulduğum özelliği, çektiği sıkıntılara, oğlunu kaybetmesine, helikopter kazasına, kalp krizi geçirmesine rağmen hayatının yaşlılık döneminde başardıklarıdır” dedi. 2004 yılında oğul Eric Douglas 46 yaşında aşırı dozdan hayatını kaybetmişti.

Zeta-Jones pastanın 12 mumunu yakarken “Neyse ki 100 tane yok” dedi ve tüm salona ‘Happy Birthday’ şarkısını söyletti. Geceyi Kirk Douglas’ın yedi torunundan bazılarının, doktorunun ve hahamının konuşmaları takip etti.

Sette geçirdiği bir kaza yüzünden kutlamaya koltuk değnekleriyle geç kalan Steven Spielberg, “47 yıldır film çekiyorum, Kirk Douglas diğer hiçbir oyuncuda olmayan bir şeye sahip; o oynarken gözlerimi ondan kesinlikle alamıyorum. Sen mucize bir adamsın” dedi.