Golden Age Hanımları Down Cafe’de buluştu

Toplum
14 Aralık 2016 Çarşamba

8 Aralık  Perşembe günü Golden Age Komisyonu Hanımları, Down Cafe’yi ziyaret ederek orada öğlen yemeği yedi. Komisyon Hanımları, Mitzvah Day kapsamında  Down Cafe’de hazırlanan birbirinden lezzetli yemekleri  tatma olanağı buldular ve çalışan çocuklarla keyifli saatler geçirdiler. Çocuklar cafeye sabah geliyor ve masa temizliği, çatal bıçak paketleme, peçete katlama, temizlik yaparak işe başlıyorlar.

Anneler de mutfak hazırlıklarında ve serviste aşçıya yardım ediyorlar. Amaç çocukların sosyalleşmelerini ve özgüvenlerini sağlamak. 

Alternatif Yaşamı Destekleme Derneği’ndeki (ADER) gönüllü annelerin kurduğu, kazancın çalışan çocuklara aktarıldığı Down Cafe, hiç bir kâr amacı güdülmeden yalnız çocukların geleceği için gönlünü verenlerin ve her öğlen yemeğe gelen destekçilerin sayesinde ayakta kalıyor.

 

Golden Age  Komisyonunun kültür faaliyetleri devam ediyor

Golden Age Komisyonu, 12 Aralık  Pazartesi günü gerçekleştirdiği Şişli Sinagogundaki  kültür faaliyetinde  Anna Eskenazi ve eşi  İsak Eskenazi’yi ağırladı.

Golden Age’liler ‘Kaybolan Dillerimizle Kaybolan Mizah’ başlıklı söyleşide Anna Eskenazi’nin Judeo-Espanyol ve Yidiş lisanları üzerine verdiği bilgiyi; anılarını anlattığı hikayesini ve müzik ziyafetini büyük bir keyifle dinlediler.

Katılımcılar, sinagogdan ayrılırken Anna Eskenazi ve yöneticilere teşekkür edip, böyle güzel kültür faaliyetlerinin devamını istediklerini ilettiler.