Süper Lig

Ligin ilk yarısının sonuna doğru geliyoruz. Birkaç hafta içinde devre olacak ve transfer sezonu açılacak. Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlar bu araya olabildiğinde zirveye yakın girmek istiyor. Transferlerle takımı güçlendirip iddialı olmak niyetindeler. Peki, durum ne?

Cem MENASE Spor
14 Aralık 2016 Çarşamba

Bu sene Türkiye’nin tadı olmadığı için futbolun da pek bir keyfi olmuyor. Maçları izliyoruz, ligi takip ediyoruz ama o eski günlerdeki heyecan ve neşe haliyle yok. Ama biz yine de hayata tutunmaya devam edip pozitif kalmaya çalışalım.

Ligin ilk yarısının sonuna doğru geliyoruz. Birkaç hafta içinde devre olacak ve transfer sezonu açılacak. Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlar bu araya olabildiğinde zirveye yakın girmek istiyor. Transferlerle takımı güçlendirip iddialı olmak niyetindeler.

Peki, durum ne? Başakşehir haftalardır lider. Hâlâ da bu unvanını koruyor. Puan farkı eridi, her an Beşiktaş’ın arkasında kalabilirler ama onlardan beklenti zaten şampiyonluk olmamalı. Beklenti bu olursa o baskıyı kaldıramayabilirler. Bursaspor’un başarısını tekrar etmek kolay değil. Aynı medya veya taraftar gücüne sahip değiller. Ama önemli olan da sadece şampiyon olmak mıdır zaten? Bu heyecana katılmak, ligi renklendirmek, saygı duyulan bir takım yaratmak, haftalarca üç büyüklere zirveden bakmak yeteri kadar keyif veren bir şey değil mi?

BEŞİKTAŞ

Beşiktaş’a gelirsek; çok iyi bir Şampiyonlar Ligi geçirdiklerini düşünüyorum. Bunu istikrarlı hale getirirlerse mutlaka tur atlarlar. Fakat son maçları iyi oynamak, son vuruşları iyi yapmak, son kararları iyi vermek bizim milletimizde nedense olmayan bir olay. Ya psikolojik ya da başka bir sebep var ama bunu farklı tecrübelerde hep yaşıyoruz. Hem kulüpler hem milli takım seviyesinde benzer durumlar ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu sefer de Beşiktaş, her ne kadar hakem skandalına da uğramış olsa, sonunu getiremedi. Umarım Fenerbahçe ve Osmanlıspor ile birlikte Avrupa Ligi’nde yukarılara tırmanırlar.

GALATASARAY

Galatasaray derbide aldığı yenilgiyi çabuk unuttu ve toparlanıyor ama hem kadro kalitesi çok üst düzey değil hem de takım içi huzursuzlukların sürekli gündeme gelmesi bu sene şampiyonluk yolunda kenetlenmelerini engelliyor. Eğer büyük bir değişiklik olmazsa zirve yarısında son haftalara kadar olacağını ama şampiyon olamayacağını düşünüyorum.

FENERBAHÇE

Fenerbahçe yönetim hatalarıyla başladığı ligin ilk yedi haftasında yaptığı puan kayıplarının faturasını ödüyor. Beş maçlık bir seri son iki hafta kaybedilen puanlarla önemini kısmen yitirdi. Zirveden çok uzaktalar ve kadro da bu farkı kapatmaya yetecek kadar iyi değil. Alex gittiğinden beri yaşanan yaratıcı, pas yapan ve yaptıran, saha içinde bir beyin olacak 10 numara eksikliği bu sene de devam ediyor. Bu durum Fenerbahçe’ye bu seneyi de kaybetmeye mal olacak gibi gözüküyor. Hâlbuki verilecek daha büyük bir parayla garanti bir oyuncu alınsa bu sorun çözülür müydü? Finansal fair-play kuralları da kulüplerimizi zorladığı için bu da ne kadar yapılabilir emin değilim.

Hayat devam ediyor ve transfer sezonu yaklaşıyor. Takımlarımız ya bilindik, kendi oyuncularından farklı bir yeteneğe sahip iyi bir oyuncu almalı ya da yatırımı altyapıya yapmalı. Artık idarelik oyuncularla bu işin gitmediği ortaya çıktı.