Yılın EN GÜZEL zamanı

Benim için yılın en güzel zamanlarından biri yaklaşırken içimi de tarif edilmez bir mutluluk kaplıyor! Her mevsim dönümü güzeldir ama kış dedin mi akan sular donar. Zira bu işin karı var, kayağı var, yılbaşı, sıcak şarabı var... Durum benim için bu kadar iç açıcı olmasını fırsat bilip size tepeden tırnağa, şahane bir Aralık rehberi hazırladım.

Sandra FRANKO Yaşam
14 Aralık 2016 Çarşamba

 


Bu ayın en popüler tatil rotası (1) Avrupa ve Amerika’daki büyük şehirler! Noel’in kutlandığı ülkelerde, süslenmeye başlanan sokaklarda gezmek gerçekten süper keyifli. Ayrıca geçtiğimiz hafta, Uludağ teleskilerinin de açılmasıyla popüler tatil konusunda ikinci sırayı yurt içi kayak merkezleri kaptı. Bana kalırsa hafta sonu kaçamaklarının en güzeli bu.  Eğer Avrupa’da, Amerika ve kayak merkezlerindeki programlar sizi açmadıysa, üçüncü bir tercih olarak Bolu, Sapanca gibi yerlerde bir SPA hafta sonu geçirebilirsiniz.

 

İstanbul’da kalanlar için çok fazla yeni mekân mevcut değil. Geçen ay bahsettiğim gibi Cuma akşamlarını Room and Rumours’da, salı akşamlarını Dirty Hands’de geçirmek hâlâ iyi bir fikir gibi duruyor. Ayrıca Arnavutköy bu kış da son birkaç senede olduğu gibi dolup taşıyor. Hudson,  Alexandra, Any ve tabii ki (2) balıkçılar... Yılın yükselen değeri ise Armutlu/Reşitpaşa. Hiç biri çok yeni açılmamasına karşın Raf, Amanda Bravo, Lokanta Armut, Sticky Fingers, Sushi Moto ve Havan’dan ile beraber Armutlu/Reşitpaşa şehrin sık gidilen yerlerinden biri olmayı başardı. Benim favorim Amanda Bravo. Grubun en yenisi ise yaklaşık 2 ay önce açılan Havan’dan. Henüz gitme fırsatı bulamadım ama cumartesi günleri servis edilen özel yemekleri şimdiden dillere destan olan Havan’dan mutlaka gidilecekler listemde.

Ayrıca bu ay  (3) Girls Night Out’ların ayı! Yılbaşı bahane, kızlar şahane!!! Yeni yılı kutlamak için bütün kızlar toplanıyor, birbirlerine ufak yılbaşı hediyeleri veriyorlar, yeni yıl dilekleri ve kararları açıklanıyor...

Yok, eğer siz sadece İstanbul’da değil evde de kalmak isteyen, daha bayık takımdansanız sizin için de yemek önerilerim var. Nişantaşı tarafı (4) Nova Bite’a bayılıyor. Çeşit çeşit salata ve çorbalarıyla menü muhteşem gözüküyor. Fırsat bulduğumda Lorlu Kış Salatası ilk tercihim olacak. Bir diğer önerim iste Kapta. Kapta Bebek, Maslak, İstinye ve Nişantaşı’ndaki şubeleri ile daha geniş bir alana servis verebiliyor. Menü de kahvaltı, çorba, salata, makarna ve tatlı çeşitlerini bulmak mümkün.

Tatil rotalarına ve günlük aktivitelere paralel olarak İnstagram’ın da gözde postları şekil değiştirmeye başladı.  Ayın popüler İnstagram postu, (5) uçaktan satın alınan internetle birlikte varışa kaç dakika kaldığını belirtmek. Avrupa ve Amerika’ya gidenler için bir diğer atlanmaması gereken paylaşım şehrin en büyük ve en süslü çam ağacı...  Pazar günleri (6) rakı - balık sofrasında yarı dolu bardaklar ile çekilen kareler de özellikle erkekler tarafından sık paylaşılanlar arasında. Kadınlar ise #bukizlariseviyorum #mygirls gibi hashtag’lerle masa başında, kız kıza çekilmiş bir grup resmini gönül rahatlığıyla paylaşabilir.

Gel gelelim, bütün bu işleri yaparken ne giyeceğinize... Modaya geçiyoruz. Bu ay (7) fırfırlı kazaklar ön plana çıkmaya başladı. Doğru bir kombinle hem gündüz hem de gece rahatlıkla giyebileceğiniz bu kazaklar beni benden alıyor. İhtiyaç olmadan alışveriş yapma mottoma rağmen, dayanamayıp bir tane edinmem an meselesi. Ayrıca, kendime pek yakıştıramasam da (8) militer ceketler bu ayın gözlerinden. Daha spor takılan arkadaşlar için ise benim ‘Marc Darcy Kazağı’ şeklinde tabir ettiğim, aralık ve ocak aylarının olmazsa olmazı, desenli - geyik deseni olur, kar figürleri olur - kalın kazaklar bu kış da yine moda.  Özellikle yılbaşı gecesi için; tercihinizi bu kışın favorileri arasında yer alan (9) simli ya da pullu elbiselerden yana kullanabilirsiniz.

Ayakkabılara gelince topuklarında çeşit çeşit ilginçlikler çok in. Öyle ki ben ayakkabıya ayakkabı demem  (10) topuğu alengirli olmadıkça durumu...  Takılarda ise böcekler ve geometrik şekiller sıkça karşımıza çıkıyor. Konu böcek olunca; işe kol düğmesi ile başlayan (11) Begüm Khan’ın takılarının üzerine tanımıyorum doğrusu. Geometrik yüzüklerde Melis Göral ve Nida Bulut favorim.

Ev kuşları için ise biraz ev dekorasyonu konusuna gireyim. Evde çam ağacınız yoksa şimdi kurmanın/ almanın tam zamanı! Bembeyaz süslerle donatılmış yılbaşı ağaçları en sevdiğim. Ne yazık ki evde kedi besleyen biri olarak birkaç sene önce ağaç süsleme işine veda ettim... Ayrıca hiç bir işe yaramayan (12) büyük beyaz yıldızlar bu yılbaşının olmazsa olmazları. (13) Kare şeklindeki şamdanlardan alarak kolay, ucuz ve kısa yoldan evinizi modaya uydurabilirsiniz. Son olarak kuzu postlarını yerlere, puflara, sandalyelere ve koltuklara sererek evinize hem cozy hem de trendi bir imaj verebilirsiniz. Tabii ki bir hayvan sever olarak postun en güzeli sahte olandır demeden edemeyeceğim. Ama illa gerçek istiyorsanız bir köpek sahiplenerek de bu post işini çözebilirsiniz.

İyi güzel de, “al, al nereye kadar?” diyenler ve almak yerine satmak isteyenler için bu ayın favori uygulamaları  Modacruz ve (14) Letgo! Ben de geçtiğimiz günlerde bu işe girdim ve az önce iki kitap sattım. Herkese tavsiye ederim.

Bana gelince bu ayki favori mekânım koltuk, favori içeceğim (15) sıcak şarap. Kendime almayı planladığım yılbaşı hediyem Soho House’un spa’sı Coshwed Spa’da manikür, pedikür ve masaj! Favori sloganım ise soğuğun keyfinden ziyade acısını yaşayan sokak hayvanları için bir kap mama, bir kap su!