İnsan hakları örgütü: “Suriye ordusu Halep’te cinayetler işliyor”

Suriye İnsan Hakları Gözlem Kurumu’nun CNN’e bildirdiğine göre, pazartesi günü Doğu Halep’e giren Suriye Ordusu isyancılarla işbirliğinden şüphelendiği 82 sivili evlerinde, ailesinin gözü önünde vurarak öldürdü.

Dünya
13 Aralık 2016 Salı

Suriye İnsan Hakları Gözlem Kurumu’nun BM’ye geçtiği insan hakları ihlali raporu, BM’nin daha evvel kendi olanakları ile elde ettiği bilgileri teyit ediyor. 

Bölgede bulunan insan hakları eylemcileri Esad birliklerinin isyancılarla ilişkisi olabilecek herkes için insan avı başlattıklarını, neredeyse her gün birilerinin tespit edilerek vurulduğunu rapor etti. 

Rus hava desteği ile IŞİD militanlarına ve isyancılara karşı büyük ilerleme kaydeden  Esad birlikleri, 2012 yılından beri isyancıların kontrolünde olan Doğu Halep’in neredeyse büyük bir bölümünü ele geçirdi. 

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği  sözcüsü Rupert Colville basına yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Maalesef bölgeden son derece endişe verici raporlar alıyoruz. Aldığımız bilgilerden, Suriye ordusunun dün akşam saatleri itibarı ile en az 82 sivili herkesin gözü önünde vurarak öldürdüğünü öğrendik.”

Colville öldürülenlerin arasında isyancıların aileleri olan  on bir  kadın ve on üç çocuk olduğunu da belirtti.