Holokost fotoğraflarında geçmiş ve bugün

18 yaşındaki lise öğrencisi Zoar Azar’ın fotoğraflarında, Holokost’a ait siyah-beyaz fotoğraflarda görünen kişiler, mekanın bugünkü renkli fotoğrafının içine montajlanmış.

Dünya
12 Aralık 2016 Pazartesi

İsrail’de okulun düzenlediği turla ilk defa  Polonya’da bugün müze olan kampları ziyaret eden genç fotoğrafçı, gezdiği mekanlardan öylesine etkilenmiş ki çektiği fotoğraflara sıra dışı bir gerçeklik eklemek istemiş. 

Azar, siyah beyaz karelerde görmeye alışık olduğumuz Yahudi mahkumları olayın geçtiği yerin bugünkü haline monte ederek “Geçmişi asla unutmayacağız” mesajı veriyor. 

Genç fotoğrafçı Azar fotoğrafları ile ilgili olarak Yedioth Aharonot gazetesine şöyle konuştu:  “Orijinal olmak zordur. Her fotoğrafçı gerçeği kendine ait bir perspektifle göstermek ve bu yolla kendini ifade etmek ister. Bu proje için birden fazla kere Polonya’ya gittim; müze yetkilileri ve yerel halkla konuştum. İnsanlar montajlanmış fotoğraflarımı gördüklerinde irkildiklerini söylüyor. Ancak amaç da zaten bu. Demek istediğim, bugün  gözlerimizle renkli gördüğümüz mekanlarda, o siyah beyaz resimlerdeki kişilere olanları, geçmişi asla unutmayacağız.”