Kirk Douglas 100 yaşında

Yahudi asıllı efsanevi film yıldızı Kirk Douglas, Hollywood’da aralarında ünlü konukların da olacağı yaklaşık 150 kişinin katılacağı bir parti ile Cuma günü 100. yaş gününü kutlayacak.

Dünya
9 Aralık 2016 Cuma

JTA yayın kuruluşunun aktör, direktör, prodüktör, yardımsever ve Talmud Tora öğrencisi olarak nitelediği yıldızın kardiyoloğu kısa bir süre önce kendisine eğer 100 yaşını görürse doğum günü partisinde bir duble votka içebileceğini söylemişti. 

Baba Douglas’ın doğum günü partisine ailesi, üç oğlu, yedi torunu ve arkadaşları Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg, Don Rickles, ve birçok  Hollywood yıldızı katılacak. 

Söz konusu partinin ev sahipliğini oğlu Oscar Ödüllü yıldız Michael Douglas ve eşi Catherina Zeta Jones yapacak.  Douglas ailesi şimdiye kadar Yahudi ve İsrail yardım kuruluşlarına yaklaşık 118 milyon dolarlık bağışta bulundu.

Zamanında yaptığı bir açıklamada Baba Douglas, “Korkunç bir fakirlikten geldim, bir gün milyoner olabileceğimi düşünmemiştim. Şimdi geri verme zamanı.” şeklinde konuşmuştu.

9 Aralık 1916’da New York’ta fakir Rus bir göçmen ailesinin altı çocuğundan biri olarak  doğan Kirk Douglas, 87 filminden ayrı olarak 11 kitap da yazdı.