Starbucks CEO’su Howard Schultz görevini bırakıyor

Kültür
7 Aralık 2016 Çarşamba

 Starbucks kahve zincirini küresel bir imparatorluğa dönüştüren isim Howard Schultz görevinden çekiliyor.

Starbucks geçen hafta yayınladığı bir açıklamada 63 yaşındaki Howard Schultz’un CEO’luk görevinden ayrılacağını duyurdu. 3 Nisan 2017’de CEO’luk görevini yedi yıldır yönetim kurulu üyeliği yapan Kevin Johnson’a devredecek olan Schultz yönetim kurulu üyesi olmaya devam edecek.

Schultz konuyla ilgili olarak “Ailem gibi sevdiğim şirketimi benden daha donanımlı olduğunu düşündüğüm Johnson’a emanet ediyorum” dedi. Brooklyn’in fakir bir semti olan Canarsie’de büyüyen Yahudi asıllı Schultz, 1982’de operasyon sorumlusu olarak şirkete katıldığında yalnızca dört Starbucks kahve dükkanı vardı. 1983’te İtalya’ya yaptığı bir gezide sadece ne kadar çok sayıda kahve dükkanın olduğunu değil aynı zamanda kafelerin insanların bir araya gelmesinde oynadığı role de  tanık oldu. 1987’de Starbucks şirketini satın aldı. Eşinin hamileliği nedeniyle paraya ihtiyaç duymasından dolayı Starbucks’ı satmak zorunda kalan Schultz, 2000 yılında yeniden şirkete bu defa yönetim kurulu başkanı olarak döndü. 2008’den beri CEO’luk yapan Schultz’un liderliğinde şirket 75 ülkede 25 bin dükkana ulaştı.

Schultz yeni görevinde Starbucks Reserve adındaki seçkin markasını geliştirecek ve silah şiddeti, LGBT hakları, ırkçılık konuları, gazi hakları ve öğrenci borçları gibi sosyal konulara eğilecek.