Dinamik, eğlenceyle dolu bir etkinlik: Yoel Ülçer Spor Şöleni

“Uçamıyorsan koş, koşamıyorsan yürü ama hareket etmeye devam et”

Sibel KONFİNO Toplum
7 Aralık 2016 Çarşamba

Düzenledikleri kültürel etkinliklerle yakından tanıdığımız Yoel Kohen Ülçer Fonu bu kez de spor aracılığıyla cemaatin her kesimine sesleniyor. Bu sefer beynimiz ile birlikte bedenimiz de çalışacak.

 

Aralık ayında, Göztepe Kültür Derneği, ALEF ve Yoel Kohen Ülçer Fonu’nun işbirliği ile gerçekleşecek olan ve her yaştaki gençlere hitap eden Yoel Ülçer Spor Şöleni, cemaatimize farklı bir soluk getirmeye aday. Dinamik, eğlenceli ve dopdolu etkinliğin detaylarını öğrenmek üzere,  Rozi Ülçer ile konuştuk.

 Daha önce farklı kültürel etkinlikleriniz oldu, ilk kez bir spor şöleni düzenliyorsunuz.   Nasıl başladı bu macera?

Aslında düşünsel olarak çok uzun zaman önce başladı. Yoeliko’nun ideallerini yaşatmak amacıyla, gençlere yönelik eğlendirici ve eğitsel etkinliklere ağırlık veriyoruz; spor faaliyetleri düzenleme arzumuzu ise henüz gerçekleştirme fırsatını bulamamıştık. Doğru zamanın gelmesi gerekiyormuş. Geçen sene bir etkinlikte Göztepe Kültür Derneği eski başkanı Teri Yıldız ile karşılaştım ve ayaküstü sohbette ona bu hayalimden bahsettim. Biliyorsunuz,  2012 yılında GKD Spor Salonu Yoel Kohen Ülçer Spor Salonu ismini almıştı. Teri yaklaşık iki ay sonra beni aradı ve söylediği cümle ile yeni bir projenin tohumlarını attı: “Hayalini gerçekleştirmek istiyoruz.” Hayırlısı ile aralık ayı içinde proje, hayale ortak olan onlarca kişi sayesinde gerçeğe dönüşecek.

 Neden özellikle spor şöleni?  Bu etkinlik ile neyi hedefliyorsunuz? 

Spor toplumsal kaynaşma aracıdır. Spor şöleninde birlikteliği yaşamak ve paylaşmak ana amaçlarımız. Spor birlikte yapıldığında daha keyifli ve gençlerimize bu güzelliği yaşatacak ortamı yaratmak istedik. Turnuvalarda birinci olmak kadar, katılmanın da kazanç olduğu, eğlenerek bir arada olmanın zevkine varılacak bir gün hedefliyoruz.

 Yoel Ülçer Spor Şöleni-nde fon, GKD ve ALEF ile beraber çalışıyor;  bu özellikle istediğin bir şey miydi?

Kesinlikle evet.  Her iki dernek de, tek başına bu tarz bir faaliyeti gerçekleştirebilecek bilgi ve tecrübeye sahip. Yani amaç destek almak değil, faaliyeti birlikte üretmek ve birlikte gerçeğe dönüştürmek. Böylece, daha çok kişiye ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Bu faaliyet derneklerin veya fonun katkısıyla değil işbirliği ile oluşturulan ortak bir komisyon tarafından gerçekleştiriliyor. Hatta komisyona çocuklar için etkinlikleri planlamak üzere Minix Anaokulu da dahil oldu. Yani birliktelik vurgusu, çalışmanın ilk aşamasından beri ön planda.

Çalışmaların ortak bir komisyonla yürütüldüğünü söylediniz. Hazırlık süreci nasıl geçti?

İlkler her zaman zordur. Alışık olmadığımız bir konseptte, farklı yaş gruplarına aynı anda hitap edebilen, çok kapsamlı bir faaliyet hazırladık. Başta, “Başarabilecek miyiz?” diye ürktüğümü itiraf ediyorum. Beni rahatlatan komisyonun azmi ve kararlılığı oldu.  Keyifle ve uyum içinde çalıştık. Şu an ise sabırsızlıkla o günü bekliyorum.

 Bu şölende hangi sporlar var? Katılımcıların seçenekleri neler?

Ne yok ki! Herkes kendine uygun bir bedensel veya zihinsel aktivite bulabilir. Yetişkinlere ve çocuklara yönelik ayrı faaliyetler planlandı. Futsal, basketbol, masa tenisi, zumba, yoga, pilates, fitness, scrabble, langırt, kutu oyunları, play-station. Küçüklere wing thsun, basketbol, jimnastik, zumba, çılgın bilim atölyesi, küçük girişimciler atölyesi. Seçmek kolay olmayacak.

Ayrıca gün boyu sağlıklı atıştırmalıklar ve ikramlar var. Öğle yemeği de sunulacak. Hareket, dostluk, eğlence, paylaşım, sağlık dolu bir gün katılımcıları bekliyor.

 Hazırlık sürecinin hakkını eminim alacaksınız, peki bu faaliyetten beklentileriniz neler?

Her şeyin yolunda gitmesi tabii ki. Gençlerimiz arkadaşlarıyla, çocuklarımız anne-babalarıyla, hatta dede ve büyükanneleriyle birlikte, güzel bir gün geçirsinler. Katılımın yüksek olacağına gönülden inanıyorum. Bu talebi karşılayacak şekilde organize olmuş durumdayız ancak başarmamız katılımcının bizimle işbirliğine girmesine bağlı. 

 Nasıl başvuracağız?

Bunun için, her katılımcının www.yoelulcersporsoleni.com sitesindeki başvuru formunu doldurulması gerekiyor. Takım sporları için grupların önceden oluşturulup kayıtta grup bilgilerinin girilmesi avantaj oluyor. Program, kurallar ve önemli bilgiler de web sitesinde yer alıyor. Sorusu olanlar [email protected] adresine mail atabilirler. Katılımcılara tekrar vurgulamak isterim ki başvuru formu doldurmak çok önemli, lütfen ihmal etmesinler.

 Gelecek sene için hedefleriniz neler?

Tabii ki spor şöleninin gelenekselleşmesini çok isterim. Umarım katılanlar, “Çok memnun kaldık, çok mutlu ayrılıyoruz, lütfen gelecek sene de düzenleyin” derler ve biz de biter bitmez yenisi için kolları sıvarız. Şaka bir yana, gelecek senenin hedeflerine ortak komisyon karar verecek.  Nasıl, nerede sorularına cevap arayacak, çünkü ancak bu şekilde amaca uygun bir faaliyet ortaya çıkabilir.

 Birlikteliğe yapılan vurgu çok güzel ve özel. Şimdiden başarılar bu güzel etkinlik için. Son olarak eklemek istediğin bir söz var mı?

Dileğim sağlıklı, dinamik,  aktif, duyarlı ve görev almaktan çekinmeyen, üreten bir gençlik. Bunu özetleyen cümleyi spor şölenimizin mottosu olarak seçtik.