Arap dini liderler Roma’da sinagog ziyaretinde bulundu

Bahreyn’den Roma’yı ziyaret eden dinler arası bir delegasyon, Roma’nın en büyük sinagogunda Yahudi cemaat liderlerini ziyaret etti.

Dünya
7 Aralık 2016 Çarşamba

Çoğunluğu Bahreyn’den olmak üzere, Mısır ve Lübnan’dan oluşan bir delegasyon Tunus doğumlu Fransız bir imam olan Hasan Chalghoumi liderliğinde, Roma’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Delegasyonun içerisinde, Ortodoks Hıristiyan Kilisesinin temsilcileri, Budistler ve Sikhler olmak üzere birçok dine mensup temsilci yer aldı.

Roma Yahudi Toplumu Başkanı Ruth Dureghello, dini liderlerin ziyaretini tarihi olarak niteledi. Dureghello, daha özgür bir dünya ve diyalog için savaşacak kişilere kapılarının her zaman için açık olduğunu vurguladı.

Roma Başhahamı Rabi Riccardo Di Segni ziyareti büyük bir cesaret olarak nitelendirirken, günümüzde yaşanan durumun dinler arası bir sorundan olmadığını; radikallere karşı, ılımlı din temsilcilerinin birbirlerini kabul edecekleri bir orta yol bulmaları gerektiğini belirtti. Umudun işbirliğine giden yeni yollar açacağına olan inancının da altını çizdi.

Delegasyon, toplantı sonrasında, geçtiğimiz yıl Bataclan Saldırısında hayatını kaybedenler için sessiz bir dua gerçekleştirdi.