Uluslararası gazeteciler Kudüs´te

Pazar günü başlayan ve dört gün sürecek olan Medya Kongresi (Jewish Media Summit-JMS) için onlarca gazeteci Kudüs’te bir araya geldi.

Dünya
7 Aralık 2016 Çarşamba

ABD, Avrupa, Güney Amerika dâhil olmak üzere dünyanın ileri gelen Yahudi medya kuruluşlarında çalışan 50’den fazla editör, muhabir, büro başkanı İsrailli politikacı ve fikir önderleriyle bir araya gelerek İsrail’in ve Diaspora’da yaşayan Yahudilerin karşı karşıya kaldığı başlıca sorunları tartışıyor. İlk kez 2014 yılında düzenlenen kongre, İsrail Basın Kurumu, Diaspora ve Dışişleri Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştirilmişti.

Bu yılki kongrede tartışılacak konular arasında çoğulculuk, Ağlama Duvarı, devlet ile din arasındaki uçurum, Filistin ve Arap medyasının bakış açıları, ABD seçimlerinin İsrail ve tüm dünyadaki Yahudilere olan etkisi, antisemitizm ve Avrupa’da yaşayan Yahudiler bulunuyor.

Yahudi medya liderlerinin bir araya gelip bu sorunları açıkça tartışmalarının ardındaki en önemli nedenlerden biri de Diaspora’daki Yahudilerin kendi kimlikleri ve İsrail ile olan ilişkilerindeki kopukluk olarak gösteriliyor.