Araplardan yanan sinagog için bağış

İsrail-Hayfa’da meydana gelen büyük yangın sonrası, İsrailli Arap bir vatandaşa ait büyük bir kereste deposu, yanan konservatif Moriah Sinagogunun tamirinde kullanılacak ahşap malzemeleri bedelsiz vermeyi teklif etti.

Dünya
1 Aralık 2016 Perşembe

Hayfa’daki kereste deposunun sahibi  işadamı Valid Abu Ahmet, Yedioth Aharonot gazetesine yapacağı bağış ile ilgili olarak şunları söyledi: “Hayfa’da Yahudiler ve Araplar her zaman birlikte yaşadı ve birlikte yaşayacak. Burada ayırımcılık yok. Kardeşlik içinde yaşayacağız ve barış için çalışacağız.”

Hayfa’nın Ahuza semtinde bulunan Moriah Sinagogunun üçüncü katı geçtiğimiz perşembe günü alevler içinde kalarak kullanılmaz hale gelmişti.

Sinagogun tahta işleri ihalesini verdiği marangoz Shachar Sela çeşitli kereste depolarından fiyat alarak müşterisi Rav Dovi Hiyon’a fiyat verdi. Bu amaçla marangoz Sela birçok kereste tüccarının ofislerini ziyaret etti. Marangoz Sela, Valid Abu Ahmet’ten de maliyet istedi, ancak Abu Ahmet kerestelerin yanan sinagog için satın alınacağını öğrenince, bedelini istemedi.