Netanyahu: “Yangın çıkaranlar terörist olarak nitelenecek”

İsrail’de polisin 12 kişiyi yangın çıkarmak şüphesi ile tutuklamasının ardından konuşan Başbakan Binyamin Netanyahu, eylemin terör olarak nitelendirileceğini belirtti.

Dünya
25 Kasım 2016 Cuma

İsrail’de Beit Meir- Kudüs ve Hayfa’da 12 kişi, yangın çıkarmaktan suçlanarak tutuklandı.  Soruşturmaya İsrail’in anti terör uzmanı ve güvenlik kuruluşu Şin Bet de dahil oldu.  Yangın Hayfa’da 600 evin kullanılamaz haline gelmesine neden olurken, 75.000 kişi de şehri terk etmek zorunda kaldı.    İsrail polisi Kuzey İsrail’de bir Bedevi köyünde  yaşayan bir kişinin Facebook’ta, “Daha yakacak ormanlar var” şeklinde mesajını saptadı ve şüpheliyi tutukladı. 

İsrail’de 13 noktada başlayan ve halen içlerinde Türkiye’nin de olduğu uluslararası itfaiye gücü tarafından mücadelesi yapılan yangın, bazı noktalarda kontrol altına alındı. Ancak bazı bölgelerde yoğun söndürme çalışmaları devam ediyor.  Son olarak ABD,  dünyanın en büyük tanker yangın söndürme uçağını  dün gece İsrail’e gönderdi.  Restore edilmiş dev bir  Boeing 747 tipi uçak olan süper yangın söndürücü, bir defada 74 ton ateş önleyici kimyasalı veya suyu hedef bölgeye bırakabiliyor.