Trump: “İsrail ve Filistinliler arasında barış yapmak büyük bir başarı olur”

New York Times gazetecileri ile bir araya gelen Seçilmiş Başkan Donald Trump, damadı Jared Kushner’in İsrail-Filistin barış görüşmelerinde önemli bir görev üstlenebileceğini belirtti.

Dünya
24 Kasım 2016 Perşembe

Trump gazetecilere çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. İsrail-Filistin arasında yapılacak bir barış anlaşmasının büyük bir başarı olacağını kaydeden Trump, Hillary Clinton için  daha evvel açılmış FBI soruşturmasında da müdahil olmaktan çekileceğini belirtti. 

Trump şöyle konuştu: “Filistinliler ile İsrailliler arasında barışı sağlayan bir kişi olabilirsem bu beni son derece mutlu edecektir.”

(…)  “Clinton’ın e-posta skandalını da daha fazla kovuşturmayı düşünmüyorum, sonuçta Clinton ailesinin imajına zarar vermeyi arzu etmem.”

Seçim süreci boyunca liberal eğilimi ile bilinen NYT gazetesi ile Trump arasında büyük bir çekişme olmuştu. Söz konusu buluşma Amerikan medyası tarafından seçim sonrası barışı olarak nitelendirildi. 

Trump ile NYT gazetecileri, Clinton davası, İsrail- Filistin barışı, Steve Bannon’un danışman olarak atanması, küresel ısınma ve Başkan Barack Obama ile yeniden görüşme konularını tartıştılar.