Erdoğan İsrail’i sert eleştirdi, Donald Trump’ın güçlü bir lider olacağını belirtti

Erdoğan, İsrailli gazeteci İlana Dayan´ın sorularını cevapladı.

Dünya 0 yorum
22 Kasım 2016 Salı

10 yıldır ilk defa İsrail TV’sine  çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  2014’teki ‘İsrail ordusunun Gazze operasyonu Hitler’in yaptıklarından daha barbarca’ söyleminden geri adım atmış bir duruş sergiledi. Ancak gazeteci İlana Dayan’ın “Bu karşılaştırmayı yaparken Hitler teriminin hassasiyetinin farkında mısınız?” sorusuna ise “Kesinlikle farkındayım” cevabını verdi.

Erdoğan şöyle konuştu: “Hitler’in yaptıklarını tasvip etmiyorum, Gazze’de olanları da tasvip etmiyorum, dolayısı ile hangisinin daha barbarca olduğunu karşılaştırmak manasızdır.” 

Daha evvel kaydedilen söyleşi 21 Kasım akşamı İsrail’in Kanal 2  kanalında yayınlandı.   Gazze operasyonları, Kudüs’ün kutsallığı, Hamas, Gazze Ablukası konularında daha evvelki görüşlerinden ödün vermeyen Erdoğan, bir ara gazeteci Dayan’a “Sen beni sorularınla köşeye sıkıştıramazsın” şeklinde çıkıştı.   

ABD’de  Donald Trump’ın seçilmesi ve Müslüman cemaatleri konusunda yaptığı seçim öncesi yorumları konusundaki bir soruya ise Erdoğan, seçim sonuçlarına şaşırmadığını, Trump’ın böyle bir uygulamayı yapmayacağını belirterek cevap verdi.

Trump’ın güçlü bir lider olacağını ifade eden Erdoğan, “Ülkelerin ilerlemek için güçlü liderlere ihtiyacı var” dedi.

 

 

1 Yorum