"Halep bir Holokost’dur"

CNN International manşetine taşıdığı Suriye iç savaşının en büyük bombardımanı için ‘Halep bir Holokost’tur ifadesini kullandı.

Dünya
21 Kasım 2016 Pazartesi

Şam yönetiminin  Halep’in doğusuna yaptığı, altı gündür devam eden  bombardımanda toplam 300 kişi hayatını kaybetti. 

Halep’te çalışan yardım örgütlerinin bildirdiğine göre, bu saldırıların birinde kimyasal silah kullanıldığından şüpheleniliyor.  Kimyasal olduğu sanılan saldırıda dört çocuk ve ailelerinin öldüğü rapor edildi.

Söz konusu bilgiler bölgede kurtarma faaliyetlerinde bulunan İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemcileri, Suriye Beyaz Kasklılar Sivil Savunma Örgütü  ve Halep Haber Merkezi  tarafından duyuruldu.  

Beyaz Kasklılar Örgütü adına bölgede yardım için çalışan İsmail Abdallah, son günlerde Halep’e yapılan saldırının son beş yılın en büyüğü olduğunu belirtti.

Şam rejimi Rus hava desteğinin yardımı  ile son zamanlarda Halep’in doğusuna yaptığı saldırılarda  taş üstünde taş bırakmadı.  Gözlemciler böylesi büyük bir bombardımanın ardından Suriye kara ordusunun Halep’e gireceğini belirtiyor.

Tam bir kuşatma altında olan, halkın temel ihtiyaç maddelerine ulaşımının neredeyse imkansız hale geldiği şehirde, bomba sesleri ve çocuk ölümleri her gün yaşanıyor.

Komşuları ve aileleri ile son derece az kalmış yiyecek stokunu paylaşmak zorunda kalan bir Halepli, CNN’e kendini bağımsız bir gazeteci olarak tanımladığını söylerken, şunları da ekledi: “Halep bir Holokost’dur.”