Amerikalı Yahudi lider: “Müslümanlar fişlenirse beni de Müslüman olarak kaydedin”

ABD Yahudi lobisinin en etkin kuruluşlarından ADL (İftira ve İnkar ile Mücadele Birliği) Başkanı Jonathan Greenblatt, herhangi bir şekilde Müslümanların potansiyel suçlu olarak fişlenmesi durumunda kendini Müslüman olarak gönüllü kaydettireceğini belirtti.

Dünya
21 Kasım 2016 Pazartesi

Jonathan Greenblatt geçtiğimiz cuma günü Manhattan-Midtown’da düzenlenen antisemitizm konulu bir konferansta konuştu. Greenblatt şunları ifade etti: “Sizi temin ederim eğer bir gün Müslümanlar ulusal bir veri bankasına ‘Müslüman’ olarak kaydedilirse, bu gördüğünüz gururlu Yahudi adam da o listeye kendini kaydettirecek.

Dışlanmak istenen tüm Amerikalı kardeşlerimizle omuz omuzayız. Görünüşü, kökeni, kimi desteklediği ve nasıl ibadet ettiği dolayısı ile kimse dışlanamaz. Biz Yahudiler fişlenmenin, dışlanmanın ne  demek olduğunu çok iyi biliriz.”

Zamanında Yahudilerin geniş toplum tarafından ezildiklerini ve buna kimsenin ses çıkarmadığını hatırlatan Greenblatt, en yüksek mevkilerdeki insanlardan dev şirketlerin yöneticilerine, her kim iftira atar, ayırımcılık yaparsa buna tepki verilmesi gerektiğini belirtti.