Twitter aşırı sağcıların hesaplarını kapattı

Sosyal medya devi nefret suçuna karşı harekat başlattı.

Dünya
17 Kasım 2016 Perşembe

Twitter 16 Kasım’da  yaptığı resmi bir açıklama ile ABD’de aşırı sağcı olarak bilinen Richard Spencer, Matt Heimblach gibi kişilerin hesapları başta olmak üzere birçok  hesabı nefret söylemi gerekçesi ile kapattı. 

Söz konusu kişiler beyazların üstünlüğünü savunmakta, Meksikalı, Asyalı, Yahudi, Siyahi kökenlilerin ülkeyi terk etmeleri gerektiğini söylemekten kaçınmıyorlardı. 

Haber ABD medyasında büyük yankı buldu. CNN televizyonu  haberi manşetine taşıyarak, son başkanlık seçimlerinde Trump’ı destekleyen söz konusu hesapların bir anda kapatılmasına dikkat çekti. 

Son zamanlarda ırkçı, nefret söylemli paylaşımların sık yer aldığı sosyal platform ifade özgürlüğünü öne sürerek bazı radikal paylaşımları ve sahiplerini silmekte tereddüt ediyordu. 

Ancak Twitter son yaptığı açıklamada söz konusu konuda çok şikayet aldığını belirterek şunları ifade etti: “Twitter’da paylaşım yapanlar belli ahlak kurallarına uymak zorundadır. Bu kurallar dahilinde nefret söylemi yayanların, başkalarını ırkı, dini dolayısın ile tehdit edenlerin, tacizde bulunanların hesapları kapatılacaktır.”