Türk Yahudi Toplumu´ndan kısa kısa...

Matan Baseter,GKD, Naim Güleryüz, Eddi Anter

Toplum
17 Kasım 2016 Perşembe

Matan Baseter ‘de yeni başkan  göreve başladı

Geçtiğimiz aylarda Matan Baseter’de başkan değişikliği yaşandı. Geçmiş dönemde özveriyle hizmet veren Mordo Hazak başkanlığı Sait Mizrahi’ye teslim etti. Başkanlık Devir Teslim Töreni Ortaköy Sinagogunda gerçekleşti.

Törene Neve Şalom Yönetim Kurulu Başkanı Daryo Katalan, Başkan Yardımcısı Selim Nahmiyas, Kuzguncuk Cemaat Başkanı Beto Adato, Or Yom Başkanı Moiz Romano ve Caddebostan Sinagogu eski Başkanı Mordo Kumrulukuş katıldılar.

Başkanlığı Mordo Hazak’tan devralan Sait Mizrahi konuşmasında Matan Baseterli olmanın, bu kurumda görev üstlenmenin ayrıcalıklı olduğunu belirtirken çalışmalarında adaleti, eşitliği ve kimsenin hakkını bir başka kişiye kullandırmamayı misyon edindiğini dile getirdi.

Konuşmasını bitirirken Sait Mizrahi Mordo Hazak’a çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Göztepe Kültür Derneği, önümüzdeki günlerde her yaş grubu için renkli faaliyetler hayata geçirmeyi planlıyor.

Özellikle gençler dernek içinde her yaş grubu için ayrı ayrı olmak üzere etkinlikler düzenlemekte, arkadaşları ile verimli ve hoş vakit geçirmeleri için çalışıyor. Burgazada faaliyeti çocuklar için özgüven sağlama motivasyon ve zaman planlaması öğrenme açısından önemli.

Spor Şenliği etkinliği için çalışmalar da devam ediyor. Yoel Ülçer Spor Şenliği çalışmaları Alef ve Yoel Ülçer Komisyonu ile ortak olarak sürdürülürken, spor aracılığı ile dostlukların pekişmesi mesajı veriliyor.

‘Eğlenmeden dinlenemezsin’ düşüncesi hazırlanan Fasl-ı Şahane gecesi Türk Müziği tutkunlarını biraya getirmeyi hedef alıyor. Bu geceye güzel sesi ile Nahman Levi solist olarak katılırken dev bir fasıl ekibi kendisine eşlik edecek.

Hanımların ‘Karışmayın Hayatıma’  adlı oyunu pek yakında GKD sahnelerinde olacak.  Hoşça vakit geçirmek, biraz gülmek için ideal bir fırsat.

Eddi Anter fuarda  kitaplarını imzaladı

12-20 Kasım tarihlerinde gerçekleşen 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarında Eddi Anter de kitabını imzalayan yazarlar arasında yer aldı.

On binlerce kitap, yayınevleri ve yazarı okuyucuyla buluşturan bu platformda milyona yakın ziyaretçi sevdiği yazarlarla tanışma, sohbet etme ve kitaplarını imzalatma olanağını buldu.

Gazetemiz yazarlarından Eddi Anter’in de Destek Yayınları standında pazar günü organize edilen imza günü kalabalık bir katılımla gerçekleşti. Uzun senelerdir söyleşi ve imza günlerinden uzak kalan Anter’in okuyucularıyla buluşması heyecan doluydu.

Naim Güleryüz SSM’nin Boğaziçi Buluşmaları’nda

19 Kasım Sakıp Sabancı Konferans Salonunda yapılacak konferans serisine Şalom yazarı Naim Güleryüz de konuşmacı olarak katılıyor. Güleryüz konuşmasında Boğaziçi’nin Sinagoglarını anlatacak.