Bataclan yoğun güvenlik önlemleriyle Sting konseriyle yeniden açıldı

Dünyaca ünlü İngiliz pop yıldızı Sting’in Paris’teki Bataclan Konser Salonu’nun yeniden açılışı nedeniyle verdiği cumartesi günkü konser öncesi ve sırasında Fransız emniyeti yoğun önlemler aldı.

Dünya
16 Kasım 2016 Çarşamba

Bataclan Konser Salonu bir sene önce Cihatçı intihar komandolarının hedefi olmuştu. Saldırı sonucu ünlü konser salonu kan gölüne dönmüş ve 90 kişi hayatını kaybetmişti.

Konser gecesi, salonun çevresi yüzlerce metre boyunca barikatlarla çevrildi. Girişlerde kapsamlı üst aramaları yapıldı. Yüzlerce silahlı polis bilet alma şansını yakalayabilmiş müzikseveri kapıda karşıladı. Bataclan Konser Salonundan yapılan açıklamaya göre, satışa sunulan bin konser biletinin tümü “30 dakikadan kısa bir süre içinde” satıldı. Terörist saldırıda hayatını kaybeden 90 kişinin ailelerine de bilet verildi.

13 Kasım 2015’te Paris’te birden çok noktada koordineli bir şekilde gerçekleşen saldırılarda, barlar, restoranlar ve bir stadyum hedef alınmış, 130 insan hayatını kaybetmiş, yüzlerce insan da yaralanmıştı. Fransa’da bugüne kadar gerçekleşen en büyük terör saldırısı olan saldırının sorumluluğunu İŞİD üstlenmişti.