6 yıl sonra ilk İsrail Büyükelçisi atandı

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile normalleşme sonrası ilk büyükelçisini atadı. İsrail’in Türkiye’de görev yapacak büyükelçisi Eitan Na’eh olarak açıklandı.

Dünya
15 Kasım 2016 Salı

Eitan Na’eh daha önce Türkiye'de görev yapmıştı.

SIRA TÜRKİYE’DE

  Türkiye ve İsrail arasında, Mavi Marmara olayını geride bırakacak anlaşmanın maddelerinde önemli bir dönüm noktasına daha gelindi. 15 Kasım’da toplanan İsrail Dışişleri Bakanlığı Atama Komitesi ise uzun zamandır beklenen atamayı gerçekleştirdi. Bu açıklamanın ardından Türkiye’nin de İsrail’e yollayacağı büyükelçisini açıklaması ve iki ülkenin karşılıklı atamaları gerçekleştirmesi bekleniyor.

 ANKARA TECRÜBESİ VAR

  İsrail’in Ankara Büyükelçiliği, beş senenin ardından nihayet doldu. Halen Londra büyükelçi yardımcılığı görevini yürüten Eitan Na’eh 1993-1997 yılları arasında Türkiye’de görev yapmıştı. Daha önce Şikago’da görev alan Na’eh, önceki görevinde ise İsrail’in Azerbaycan Büyükelçisi idi.

İsrail ve Türkiye 2010 yılındaki Mavi Marmara olayı sonrası karşılıklı olarak büyükelçilerini geri çekmişler, diplomatik ilişkiler maslahatgüzar seviyesinde yürütülmüştü.