Trump’ın Beyaz Saray kadrosunda Yahudi kızı ve damadı var

Seçilmiş Başkan Donald Trump’ın görevi Başkan Barack Obama’dan devir alacağı 20 Ocak tarihine kadar sürecek geçiş döneminde, kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner de Beyaz Saray kadrosunda yer alacak.

Dünya
14 Kasım 2016 Pazartesi

Yahudi dindar biri olan Jared Kushner, seçim kampanyasında da İsrail ile ilişkiler konusunda  kayınpederine danışmanlık yapmıştı.

Geçiş döneminde Trump’a danışmanlık yapacak kişiler arasında Sheldon Adelson da bulunuyor. İsrail’e politik desteği ile bilinen kumarhane kralı Sheldon şimdiye kadar hem İsrail’e  hem de Trump kampanyasına milyonlarca dolar yardım yaptı.

Trump’ın yeni danışmanlarından biri de Newt Gingrich. Temsilciler Meclisi eski Sözcüsü Gingrich’in yeni kabine de sağlık bakanı veya dışişleri bakanı olma olasılığı yüksek.  New York Belediye eski Başkanı Rudy Giuliani’nin de Trump hükümetinde başsavcı olarak yer alacağı siyasi kulislerde konuşuluyor.

Trump, dünyanın bir numaralı finans otoritesi  olan Amerikan Maliyesi için de bakan olarak Steve Mnuchin’i seçmesi olası. New Yorklu köklü Yahudi aileden gelen yılların bankacısı Mnuchin, Trump kampanyasının mali işlerinden sorumlu idi.