Trump: “Obama çok iyi bir adam”

ABD Başkanı Barack Obama, 8 Kasım´da yapılan seçimlerde başkan seçilen ve kendisinden sonra başkanlık koltuğuna oturacak Seçilmiş Başkan Donald Trump ile görüştü.

Dünya
11 Kasım 2016 Cuma

Obama, önümüzdeki 2 ay boyunca bu geçiş döneminin kusursuz gitmesi için çalışacağını söyledi. Obama, Donald Trump'ın başarılı olmasının, ABD'nin başarılı olması demek olduğunu kesin bir ifade ile belirtti. 

ABD Başkanı Obama ile   ilk kez yüz yüze görüştüğünü belirten Donald Seçilmiş Başkan Trump da, Obama için 'çok iyi bir adam' ifadesini kullandı. Trump geçiş döneminde bir çok kez Başkan’la bir araya geleceğini,  Obama'nın tecrübelerinden yararlanacağını dile getirdi. 

Oval Ofiste geçen tarihi görüşmede Trump ve Obama’nın seçim döneminden çok daha farklı, dostane bir ruh hali içinde olduğu gözlerden kaçmadı.  Obama son derece ciddi bir tavırla yeni başkana görevi hakkında her tür bilgi ve desteği vermeye hazır olduğunu gösteren bir ruh halindeydi.   

Trump ise seçimde kullandığı popülist retoriği geride bırakmış, Beyaz Saray, Oval Ofis, Secret Servis ve onlarca devlet protokolünün yarattığı ciddi havadan son derece etkilenmiş bir ruh hali içindeydi.  CNN’nin yorumcularına göre, Trump almakta olduğu görevin sorumluluğunu ve ciddiyetini sanki o anda bir kere daha idrak ediyordu.