“Amerika’ya ölüm, İsrail’e ölüm”

Fas’ta düzenlenen uluslararası iklim konferansı dolayısı ile halk İsrail bayrağı yaktı ve “İsrail’e ölüm, Amerika’ya ölüm” şeklinde bağırdı.

Dünya
10 Kasım 2016 Perşembe

Birleşmiş Milletlerin Fas, Marakeş’te düzenlediği iklim değişikliği konferansı COP 22’nin yapıldığı binaya katılımcılardan İsrail’in de bayrağının çekilmesi başkent Rabat ve Marakeş’de  gösterilere neden oldu. 

Rabat’taki parlamento binası önüne gelen yüzlerce kişi, İsrail bayrağının Fas topraklarında göndere çekilmesinin İsrail’i tanımak olduğunu ifade etti. Göstericiler açtıkları pankartlarda İsrail’in ırkçı bir devlet olduğunu iddia ettiler ve Filistin bayrakları taşıdılar. Protesto gösterilerine birden fazla Filistin destekçisi örgütün katılımı dikkat çekti.

BM’nin Fas’ta düzenlediği  ve 18 Kasım’a kadar sürecek COP 22 konferansına 195 ülke katılıyor.  2013 yılında da Fas’ta düzenlenen Tangiers film festivalinde gösterilen bugün sadece 200 kişi olarak kalmış Yahudiler  ile ilgili filmin galasında olaylar çıkmıştı.   Çoğu radikal İslamcı gösterici, filmin gösteriminin İsrail’i tanımak olarak nitelemişti.