Yahudi Toplumundan: İzel Rozental okuyucularıyla buluştu

Toplum
10 Kasım 2016 Perşembe

Rav Benveniste anıldı

Merhum Rav Moşe Benveniste’nin senelik limudu 1 Kasım Salı günü gerçekleşti. Şişli Sinagogu’nda gerçekleşen limuda Bet-Din üyeleri, Rav Benveniste’nin sevenleri ve yahidler katıldı.

Uzun yıllar Bet-Din üyesi olarak görev yapan, Neve Şalom ve Büyükada Hesed Le Avraam Sinagogları’nın Haham Akaali Rav Benveniste, 7 Ekim 2013 tarihinde son yolculuğuna uğurlanmıştı. Bilge, öncü ve hitabeti güçlü biri olarak tanınan Rav Benveniste Bar- Mitzva yaşı gelmiş yüzlerce çocuğun da eğitimine büyük katkı sağlamıştı.

Jerfi Aji Adana’da ünlü piyanistlerle bir arada çalacak

Piyanist Jerfi Aji, Devlet Sanatçıları Ayşegül Sarıca ve Hüseyin Sermet ile aynı sahneyi paylaşacak.

Şef Antonio Pirolli yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın 11 Kasım’da Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonunda gerçekleştireceği Atatürk’ü Anma Konserinde orkestra dört piyaniste eşlik edecek. Devlet Sanatçıları Ayşegül Sarıca ve Hüseyin Sermet, Jerfi Aji ve Ani Sazak Arsu’nun solist olarak yer alacağı programda Mozart ve Poulenc’in İki Piyano Konçertoları ile Çağlar Arsu’nun iki piyano, dört solist ve orkestra için Auratorio isimli eserinin ilk seslendirilişi yapılacak.

 

İzel Rozental  okuyucularıyla  buluştu

 Şalom çizeri, yazar İzel Rozental, 5 Kasım günü Tarihçi Kitapevinde ‘Moda Sevgilim Yeniden’ kitabı söyleşisinde okuyucularıyla buluştu. Yoğun ilgiyle izlenen söyleşinin ardından Rozental okuyucuları için kitabını imzaladı.