Minix’te anneli oyun grubu etkinliklerinde bir ilk

Toplum
9 Kasım 2016 Çarşamba

Minix Anaokulu'nda 16 ay ve üstü etkinliklerden sonra şimdi 12-15 aylık arası çocukların anneli oyun grubu etkinlikleri başladı.

Minix’te 12-15 aylık çocuklara yönelik anneli oyun grubu etkinliğinin ilk gününde çocukların çevreye alışması, annelerin rahatça çocuklarının sosyalleşmeleri aşamasında yönerge almak ve diğer çocukları fark etmeleri beklendi. Öğretmenlerini tanıyıp komutların onlardan geldiğini hissetmeleri daha sonra annelerinin önderliğinde öğretmenlerle iyi ilişkiler kurmaları istendi. 

Bu nedenle gelişim alanlarına bakıldığında zihinsel ve sosyal gelişim alanı dışında bedensel gelişim alanları önemsendi. İkinci olarak beş duyu organlarından görsel, işitme ve dokunsal duyu alanlarının gelişimi yer almakta.  Etkinliklerde hedeflenen motor kas gelişimi yanı sıra beş duyu organlarından göz, kulak ve deri organlarının alanlarını bilinçli kullanma aşamasına getirmek. Okulda Montessori, Orff Schulwerk (müzik ve orff) ve çoklu zeka eğitim sistemi kullanılmakta. Burada amaç göz alıcı materyaller ya da oyuncaklar yerine doğal ve sade materyallerle günlük yaşama oyunlar eşliğinde uyum ve uygunluk aranmakta.

12-15 aylık öğrencilerin etkinlikleri haftanın bir günü çarşamba günleri yapılıyor. 16 aylık ve üstü için etkinlikleri haftanın iki günü salı ve perşembe günleri yapılmakta.