ABD’de söz seçmende

ABD’de tarihin en çok tartışılan başkanlık seçimi için sandıklar açıldı, bundan sonra söz seçmenin.

Dünya
8 Kasım 2016 Salı

Demokrat Aday Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Aday Donald Trump seçim kampanyalarındaki son sözlerini de söylediler.  Hillary Clinton sandık öncesi son konuşmasını Amerika Birleşik Devletleri’nin doğum yeri Philadelphia’da yaptı.

Konuşmasında ABD halkını birliğe davet eden Clinton, “Yarın tüm zamanların en büyük sınavını yaşayacağız. Bu seçimde son derece net iki seçenek var; bölünmek mi, tek bir vücut olmak mı? ” ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyetçi Aday Donald Trump ise seçim öncesi son mitinginde halka “ABD’nin yozlaşmış elit siyasi bir sınıf tarafından yönetilmesine müsaade etmeye devam edecek misiniz? Yoksa eskisi gibi ABD’yi  Amerikan halkı mı yönetsin?” sorusunu yöneltti.

Donald Trump’ın konuşma yaptığı New Hampshire Eyaletini  2012’de Demokratlar kazanmıştı.  Trump kampanyası bu seçimde eyaleti Cumhuriyetçilerin kazanması için büyük çaba sarf etti.  ABD’de yasalar gereği birçok eyalette sandıklar seçim gününden evvel açıldı. Şu ana kadar 40 milyon seçmen oy kullandı.  Ancak ABD tarihinin en çetin geçen seçim kampanyası savaşının kaderini  8 Kasım gecesi sandıklardan çıkan halkın iradesi belirleyecek.