Ivanka Trump, Lubavitch Hahamı’nın mezarını ziyaret etti

ABD Başkan Adayı Donald Trump’ın kızı Ivanka, Queens New York’ta bulunan ünlü Lubavitch Hahamı Menaḥem Mendel Schneerson’ın mezarını ziyaret ederek babası Donald Trump’ın zaferi için dua etti.

Dünya
8 Kasım 2016 Salı

1994 yılında sonsuzluğa göç eden Lubavitch Hahamı Schneerson’ın mezarı her yıl Yahudi olan ve olmayan binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Eşi Jared Kushner ve Trump’ın kampanya menajerlerinden Jared Greenblatt eşliğinde mezarı ziyaret eden Ivanka’nın görüntüleri kısa bir süre sonra internette yayınlandı. Diğer ziyaretçiler tarafından cep telefonu ile çekilen görüntülerde Ivanka’nın başını bir bere ile kapadığı, eşinin ise siyah bir  takke taktığı görüldü.

Ivanka Trump, yedi yıl evvel Modern Ortodoks Yahudi’si Jared Kushner ile evlenmeden önce Yahudi dinini kabul etti.

Cumartesi günü çiftin mezar ziyareti ile  aynı dakikalarda  Donald Trump’ın bir saldırı tehlikesine karşı korumalar tarafından güvenliğe alınması ise Yeshiva World News gazetesinin manşetine yansıdı.

Dindar Yahudi gazetenin manşeti şöyle idi: “Ivanka dua etti, Donald kurtuldu. Korumalar Trump’ı güvenli bir yere aldı.”

Başkan Adayı Donald Trump geçtiğimiz cumartesi günü  Nevada Reno’da bir konuşması sırasında Gizli Servis tarafından şüphe üzerine kürsüden indirilerek bir süre güvenli bir alanda tutuldu.

Ancak hem ABD Başkanını hem de adayları korumak ile yükümlü Gizli Servis, olaydan sonra yaptığı açıklamada herhangi bir tehdit olmadığını belirtmişti.

Öte yandan ABD’nin en etkili Yahudi dindar gazeteleri seçimde Donald Trump’ı destekliyor. 

Ülke çapında altı Yahudi dindar gazetenin yanı sıra, New York Jewish Voice, The Jewish Press ve Long Island  Jewish World de Trump kampanyasına destek veriyor.