Halterde rekorlar kıran Yahudi dindar kızın hayatı belgesel oldu

15 yaşında olan Naomi Kutin daha dokuz yaşında iken 2012’de kaldırdığı ağırlıkla dünya rekoru kırmıştı.

Dünya
7 Kasım 2016 Pazartesi

Bugün 15 yaşında olan dindar kız son olarak kendi ağırlığının iki katından fazla olan 97 kilo gibi bir ağırlığı kaldırarak yine dünya rekoru kırdı.

Yahudi geleneklerine uygun dindar bir hayat yaşayan  küçük sporcu Naomi, ağırlık kaldırmanın  yüzde 30 fizik gücüne, yüzde 70 ise iradeye bağlı olduğunu belirtiyor.

Kutin’in halter kaldırmadaki olağanüstü başarısının belgesel bir film ile beyaz perdeye yansıtan yapımcı ve yönetmen Jessie Auritt, Kutin için şöyle konuşuyor: “Onda muhteşem bir irade ve inanç var, sanırım asıl gücü kalbinden gelmese asla o ağırlıkları kaldıramazdı.”

Supergirl adlı belgesel Kutin’in  hayatından kesitler veriyor ve özellikle küçük kızın  9 yaşı ile Bat-mitzva yaptığı 13 yaşı arasında geçen olaylara odaklanıyor.  Film 13 Kasım’da New York’ta DOC NYC adlı festivalde seyirci ile buluşacak.

Yahudi geleneğine göre erkekler 13 yaşını doldurdukları günden itibaren ergen sayılıyorlar. 13 yaş töreni son yıllarda kızlar için de yapılıyor.  Erkeklerde bu törene Bar- mitzva, kızlarda ise Bat-mitzva deniyor. Kızlar için tören 12. yaş gününde yapılıyor.